JAPDAYS 2020

JAPDAYS 31 JULI – 1 AUGUSTI 2020

JAPDAYS ÄR TILLBAKA IGEN!

Efter 2019 års succé kommer nu Japdays tillbaka med förnyad energi. Det blir mer av allt! Japdays är ett evenemang för dig som har eller bara älskar Japanska bilar. Kom och se hundratals bilar på utställningsområdet, körandes på banan, i sladdgården och terrängbilar som kämpar sig över kullar dyker i gyttjehål. Japdays har ALLT. Men du…. om du inte har en Japansk bil måste du parkera utanför grindarna.

MER BANKÖRNING

2020 öppnar vi banan för körning redan på fredag förmiddag och självklart hela lördagen. Kör antingen Drifting eller Bankörning.

UTSTÄLLNING

Kom och ställ ut din bil och ha chans att vinna fina utmärkelser. I år kommer vi ha en prisutdelning med fokus på ljus för bilar som kommer redan på fredag. Resterande priser delas som vanligt ut på lördagen. Mer info nedan.

TERRÄNGBANA

Även terrängbanan kommer vara öppen både fredag och lördag. Vår terrängbanan består av flera olika spår med varierad svårighetsgrad.

CAMPING

För er som vill komma redan på fredagen har vi campingen öppen i romkurvan. Tält, husvagn, bil o.s.v. allt är välkommet på campingen. Men om du inte har en Japansk bil får du parkera den utanför grindarna.  OBS! Ingen festcamping.

DRIVE-IN BIO

På fredagskvällen kommer vi bjuda på Drive-In Bio och visar en bilfilm som passar temat på evenemanget. Till bion kommer du kunna köpa popcorn, dryck m.m.

KLUBBAR

Ta chansen att skapa kontakter och kanske gå med i en klubb. Japdays och Mantorp Park samarbetar med många av Sveriges Japanska bilklubbar. Du hittar garanterat en klubb som passar dig och din bil!

BILJETTPRISER

Typ av biljett Förköp På plats
Entré Fredag -Lördag
Inkl. camping och entré för din Japanska bil. 
300 SEK 350 SEK
Entré Lördag
Inkl. entré för din Japanska bil.
200 SEK 250 SEK
Bankörning fredag.
Välj mellan Drifting, Bankörning Amatör eller Bankörning Erfaren.Om fast licens inte innehas skall engångslicens köpas till. 
450 SEK 450 SEK
Bankörning lördag.
Välj mellan Drifting, Bankörning Amatör eller Bankörning Erfaren. Om fast licens inte innehas skall engångslicens köpas till. 
650 SEK 650 SEK
Sladdgård
Köps per dag.
200 SEK 200 SEK
Engångslicens 150 SEK 150 SEK
Medåking
Inkl. engångslicens
200 SEK 200 SEK
Extraförare
Om fast licens inte innehas skall engångslicens köpas till. 
250 SEK 250 SEK
Terrängbana 
Köps per dag. Inkl. engångslicens.
200 SEK 200 SEK
Parkering (ej japansk bil)
Utanför grindarna
  50 SEK
Racedepå
Inkl. el
Gratis

Alla priser är inklusive moms.

UTSTÄLLNING

Alla som vill vara med kan vara med i utställningen där en jury bestående av medlemmar från olika klubbar kommer bedöma och ge pris till olika klasserna.

FREDAG – Nytt för i år är att vi även har utställning på fredagen, i samband med Drive-In Bion, med två nya priser för ljusstyling. Mer info kommer inom kort.

LÖRDAG –  På lördagen delar vi bland annat ut pris för Best In Show, Best Classic, Best Racecar, Best Ninja och även priser till de finaste bilarna från olika märken, tex. Best Subaru eller Best Toyota.

TERRÄNGBANA

Vad många inte vet är att här på Mantorp Park finns det en offroad bana! I den finns det bland annat två väldigt branta backar som man ska försöka ta sig upp och ner för, samt ett djupt vattenhinder.

Japan har inte enbart tillverkat snabba och snygga bilar utan även slitstarka bilar som kan ta sig igenom nästan vilken terräng som helst och det vill vi se prov på här under JapDays!

Redan från att vi slår upp grindarna på fredagen så kommer Terrängbanan vara öppen! På fredagen är det körning mellan 12:00 och 17:00 och på lördagen så är det körning mellan 09:00 och 17:00. Missa INTE detta.

CAMPINGEN

Vi slår upp portarna till JapDays redan på Fredagen den ifall man vill campa kvar och ställa i ordning bilarna inför lördagen. Hela Romkurvan kommer vara öppen för lite lugnare camping med möjlighet att grilla och hänga med likasinnade. Ifall det är så att man inte har en japansk bil som dragbil till sin husvagn så får man åka in för att ställa husvagnen på plats och sedan parkera bilen utanför grindarna.

NYTT FÖR I ÅR är att vi bjuder på Drive-In Bio på fredagskvällen. Vi kommer visa en film som passar in i temat och försäljning av popcorn, dricka m.m. kommer finnas tillgänglig.

SLADDGÅRD

I vår Dragrace depå kommer vi att ha en konbana där man kan testa sin bil på en lite mer teknisk bana. Här kommer man även kunna köra drifting antingen solo eller twin.

Denna bana kommer vara ca 500 meter lång och kommer vara öppen både fredag och lördag. Vi kör en körning på banan åt gången för att öka säkerheten. Detta gör även att ungdomar med SBF licens hela vägen ner till 14 år är välkomna på denna bana!

För att köra på denna bana behöver du ha köpt körning i Sladdgården ELLER körning till något av de vanliga körpassen samt ha SBF licens eller en engångslicens.
Mer krav på bil och utrustning kan du läsa om i stycket om Bankörning.

BANKÖRNING

Fredag mellan 11:00-17:00 och under hela lördagen finns det möjlighet att köra på banan med er bil!

Vi kommer ha 3 olika körpass som är Bankörning (Nybörjare), Bankörning (Erfaren) och Drifting. Passen kommer att delas upp på 20 minuter per timme och vi kör mellan 11:00-17:00 på fredagen och 09:00-17:00 på lördagen. Det kommer alltså bli mycket körtid för er!
Vi kommer avsätta en stor del av övre depån till enbart yta för er som planerar att köra på banan.
Regler för bilen vid trackdaykörning 2020

Utrustning och licens

Både förare och medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Om man inte innehar en licens för grenen man skall köra (FIA licens eller SBF licens) skall en engångslicens tecknas. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada.

Övrigt

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.

Mantorp Park har tillstånd via SBF, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna och rescuebil finns på plats och standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem, totalt 16 kameror f.n.

För förare som är under 18år är det godkänt att köra under följande förutsättningar:

  • 16 år eller mer > Körning på banan tillåtet förutsatt att du innehar SBF-Driftinglicens. Det är inte tillåtet att köra på engångslicens om du är under 18.
  • Du har med dig en myndig ansvarig ledare. Både du och din ledare skall fylla i ansvarsdeklarationen. Se därför till att ha med dig ledare vid incheckningen.
  • Det är förbjudet för förare under 18 år att ha medåkare i bilen vid körning på banan. Dock är det tillåtet att ha med instruktör/ledaren i bilen.
  • Hjälm och heltäckande flammhämmande klädsel i t.ex. bomull (ej syntet), är ett krav under alla körpass.

Japdays är ingen tävling och igen tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!

KLUBBARNA

Japdays och Mantorp Park har ett bra samarbete med många av de svenska Japanska Bilklubbarna. Juryn till Bilutställningen består av representanter från de olika klubbarna. Under Japdays 2020 hittar du följande klubbar: AE86 Sweden, Skyline.se, JDM Life Sweden, JDM Classics Sweden, Hondaklubben, MR2 Sverige, EVO Sverige, Mitsubishi 3000GT Klubben, Miata Club of Sweden, Subaruklubben m.m.

KONTAKTA OSS

Om du har några frågor är det bara att kontakta oss!