National Bandagen 2019

Välkommen att fira Nationaldagen med oss på Mantorp Park!

Vi slår upp portarna till oss den 6e Juni för frikörning på vår bana, vi kommer köra tre klasser! Klasserna är gatbilar (en nybörjarklass och en lite snabbare klass) och racebilar (ej formel).

–  Gatregistrerade bilar och Racebilar (ej formel)

–  Banan öppen för körning 09:00-17.00

–  Obligatoriskt förarmöte – 08:45

–   Licenskrav SBF (endagslicens 200:- inkl. moms)

–   Gruppindelning 3 grupper varav en nybörjargrupp.

–   20 minuter/pass

PRISER

Heldag 1 500 kr per bil, ink 1 förare
Förköp heldag 1 200 kr priset gäller fram till och med 22 maj.
Extraförare 300 kr
Endagslicens 150 kr (SBF)
Medåkning 200 kr inkl. endagslicens

 

Info

Nationalbandagen är en trackday för enbart gatregistrerade bilar. Banan är öppen för körning mellan 09:00-16:30 med  lunchpaus 12.00-13:00. Incheckningen öppnar kl 08:00 och deltagare skall vara incheckade och klara till det obligatoriska förarmötet kl 08:45.

Utrustning och licens

Både förare och medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing eller SBF Formel licens skall en engångslicens tecknas. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF Racing och SBF Formel är inte godkända under National Bandagen.

Gruppindelning

Vi kör 2-3 grupper varav en grupp är för nybörjare. Den passar sig för dem som inte har kört mycket på banan eller känner sig för osäkra för att köra med riktigt vana förare.
Körpassen är 20 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen. Sista passet på dagen är så kallad Open Pit vilket innebär att det inte är någon gruppindelning utan alla incheckade är välkomna på banan.

Övrigt

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.

Mantorp Park har tillstånd via SBF, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna och rescuebil finns på plats och standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem, totalt 16 kameror f.n.

National Bandagen är ingen tävling och igen tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!