Meguiar’s Drag Festival 2023

Den 27 – 30 juli återvänder dom snabbaste bilarna till den legendariska dragstrippen på Mantorp Park för att än en gång bjuda på en fartfylld helg med en massa underhållning.

I år växlar vi upp ordentligt och välkomnar Meguiar’s Drag Festival, en festival i dragracingens tecken på Mantorp Park i samarbete med Meguiar’s. Mantorp Park och SHRA Mantorp tillsammans med Meguiar’s är redo att skapa en dragracingfestival fylld med körning på högsta nivån, bilutställning, camping och kvällsunderhållning.

I år välkomnar vi även fyra av dom snabbaste Top Fuel-förarna i Europa och för första gången sedan 2010 får vi uppleva en Top Fuel-tävling på Mantorp Park.

Entrébiljetter

Biljett Förköp/ På  plats
Entré Torsdag 195 SEK
Entré Fredag 495 SEK
Entré Lördag 495 SEK
Entré Söndag 395 SEK
Helgpass Torsdag – Söndag 995 SEK
Helgpass Fredag – Söndag 850 SEK
Helgpass Lördag – Söndag 650 SEK

 

* Barn under 15 år fri entré i målsmans sällskap

Alla som campar på området måste ha flerdagarsbiljett, som gäller från den dagen man anländer. Alltså om man kommer fredag kväll måste man ha biljett från fredag.

Vid eventuellt regn återbetalas inte biljetter.

VIP, läktare och camping

Biljett Förköp/ Ordinarie pris
VIP Fredag 995 SEK* / 1195 SEK
VIP Lördag 995 SEK* / 1195 SEK
Super VIP Fredag 1995 SEK* / 2495 SEK
Super VIP Lördag 1995 SEK* / 2495 SEK
Läktarplats/dag
Gäller läktare A
100 SEK per dag
Camping
Plats på gräs eller grus. El köpes separat.
600 SEK
El till camping 600 SEK
Parkering
Köps per dag
70 SEK

*Förköpspriset på VIP-biljetterna gäller fram till 27 maj 2023. 


 

Fjolårets VIP-biljetter sålde slut i ett svep, se till att säkra dina biljetter i god tid.

Meguiar’s Drag Festival VIP är en möjlighet för dig att uppleva dragracing på bästa sätt!

I VIP-paketet får du entré för 1 person, fri parkering, läktarplats på Meguiar’s Drag Festivals VIP-läktare och matbuffé ink. matdryck.

Matbuffén serveras i Mantorp Parks VIP-tält där du har första parkett till Meguiar’s Drag Festival med utsikt över hela dragracingbanan.

Vill du uppleva dragracingen på ännu närmre håll har du garanterad sittplats på VIP-läktaren under dagen.

En nyhet för i år är att vi även erbjuder Super VIP för er som önskar få en exklusiv Top Fuel upplevelse i samband med Meguiar’s Drag Festival. I Super VIP paketet erbjuds ett unikt besök hos ett av våra Top Fuel-team, dessutom får du följa med Top Fuel-bilarna till startplattan när det är dags för körning och stå vid starten. Här blir du så kallad Top Fuel-döpt, en obeskrivlig upplevelse som inte går av för hackor.

 

VIP

Entré för 1 person
Parkering
Läktarplats på VIP-läktare
Matbuffé ink. matdryck i Meguiar’s Drag Festivals VIP-tält

SUPER VIP

Entré för 1 person
Parkering
Läktarplats på VIP-läktare
Matbuffé ink. matdryck i Meguiar’s Drag Festivals VIP-tält
Tillgång till Meguiar’s Drag Festivals VIP-tält med utsikt över dragracingbanan
Exklusivt besök hos ett av Top Fuel-teamen
Följa med Top Fuel till starten
Bli Top Fuel-döpt genom att stå vid startplattan när en Top Fuel kör på banan – en upplevelse vi lovar att du sent kommer glömma

 


 

ÖPPETTIDER

Dag: Huvudentré Körning på strippen
Torsdag 08.00 – 20.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 20.00 09.00 – 17.00
Lördag 08.00 – 18.00 09.00 – 17.00
Söndag 08.00 – 17.00 09.00 – 17.00

TIDSSCHEMA

Länk till tidsschema torsdag, fredag och lördag: Tidsschema DragFest 2023 v1
Söndagens schema och körordning fastställs under lördagen.


 

DRAGRACING

Självklart kommer det vara fullspäckat med Dragracing under Meguiar’s Drag Festival 2023!

Top Fuel är tillbaka på Mantorp Park, mer maxat än någonsin! I år har vi fyra stycken Top Fuel-förare på plats och för första gången sedan 2010 kommer vi få uppleva en ren Top Fuel-tävling på Mantorp Park. Under fredag, lördag och söndag får ni känna ljudet och känslan i bröstet när tusentals hästkrafter rör sig från stillastående till extrema hastigheter på bara några sekunder – en upplevelse ni inte vill missa!

Dessutom välkomnar vi en drös med spännande dragracingklassser som Top Doorslammer, Pro Xtreme, Super Twin Top Gas Bike, Top Fuel Bike, Vintage Outlaw och Nitro Bike!

Klasser

Pro Extreme/Top Doorslammer
Top Methanol Dragster/Car
Nitro Bike
Top Fuel Dragster
440 Outlaw
Bracket
Modified Street
Real Street
Street 8.60
Super Bracket
PRO Street
PRO Stock
PRO Comp
Stick Shift
Junior Dragster PRO
A-Gasser
Street Altered
Vintage Outlaw
Streetweek All
Super Gas Bike
Super Comp Bike
VW
4-6

 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i klasserna.

ÅRETS STARTFÄLT I TOP FUEL

Dennis Nilsson

Fjolårets Top Fuel-förare Dennis Nilsson är tillbaka på Mantorp Park för att än en gång visa vad han går för. Med en bästa tid på 4.11s, 452km/h i Hockenheim 2022 ser vi fram emot att se vad Dennis Nilsson åstadkommer under Meguiar’s Drag Festival!

Susanne Callin

Susanne Callin, tillsammans med RF Motorsport, besöker Meguiar’s Drag Festival för att bjuda på en rejäl show. Mantorp Park var under många år Susannes hemmabana och vi är väldigt glad över att Susanne är tillbaka på Mantorp Parks legendariska dragracingstripp.

Ida Zetterström

Ida Zetterström har ett Europarekord i bagaget och kör sin andra EM säsong i Top Fuel 2023. Men ett besök på Meguiar’s Drag Festival finns det alltid tid för. Vi är riktigt taggad på att få se Ida på Mantorp Park och vi vet att hon också är laddad till tänderna!

Stig Neergaard

Även i år bjuder Stig Neergaard på show! Efter att ta tagit över Brittany Force’s Top Fuel under 2018 har Stig arbetat intensivt för att anpassa den till Europa, inte utan motgångar. Men nu är det äntligen dags att få se Stig tillsammans med den tidigare världsmästar-Top Fuel Dragstern på Mantorp Park och Meguiar’s Drag Festival 2023.


 

MC- OCH BILUTSTÄLLNING

Meguiar’s Drag Festival erbjuder vi inte bara fantastisk dragracing i världsklass – vi fyller även Mantorp Park med en bil – och MC utställning som ni inte får missa!
Utställningen är som vanligt placerad längs med strippen. Perfekt för dig som vill kika på bilar men ändå uppleva dragracingen på nära håll!

Priser kommer delas ut både på Lördagen och Söndagen, det är ”Best In Show, Bil” 1 , 2 , 3 och ”Best In Show, MC” 1 , 2 , 3.

Alla finbilsägare med entrébiljett är välkommen att delta på utställningen och du behöver inte föranmäla ditt deltagande.

CAMPING

Vill ni vara med på riktigt finns det möjlighet att campa på området.
Campingplatserna kostar 600 kronor. I det priset ingår yta för husbil/husbuss/husvagn/tält. Alla som campar måste ha en helgbiljett för hela sin vistelse. Inflyttning sker från torsdag morgon. I år erbjuder vi även campingplatser med el, dessa är på asfalt och finns i begränsad utsträckning.

Du kan välja att campa längs strippen, på gräset mot E4:an. Här har du nära till både banan och depån, bättre läge hittar du inte.

Vi erbjuder även camping på ett lite lugnare område för er som vill få en paus från bullrande motorer. Campingen är belägen längs vägen mot Skänninge, i anslutning till huvudentrén. Platsbokning är inte möjligt. Ni väljer vilken campingplats ni önskar ställa er på i samband med at ni anländer till Mantorp Park.

PRESS

Är du press och vill ansöka om pressackreditering till Meguiar’s Drag Festival?
Maila din ansökan till matilda.svensson@mantorppark.com.

I din ansökan önskar vi att du inkluderar dina kontaktuppgifter, information om din uppdragsgivare, samt syfte med din ackreditering.

Ansökningarna hanteras löpande.


Foto: Patrik Jacobsson