GATEBIL Summer Festival 2023

BANKÖRNING & DRIFTING

Alla som vill kan komma och köra sin bil på historiska Mantorp Park! Både registrerade och oregistrerade bilar får köra och delas in i 3 klasser: Straight Line, Open Line & Drift Line. Oavsett om du kör med din bil på banan eller inte så är bankörningen på Gatebil ett måste!

Mer info här

GATEBIL SHOWGARDEN

Gatebil Showgarden är tillbaka! Alla är välkomna att delta i Gatebil Showgarden. Den stora nyheten i år är att Showgarden är placerat mitt i Gatebils centrum. Showgarden pågår lördag-söndag där lördagseftermiddagen kröns med en parad på banan. Under söndagen blir det prisutdelning i ett gäng kategorier.

Anmälan till Gatebil Showgarden öppnar i påsk!

Mer info här

FESTIVAL & CAMPING

Som vi har längtat efter att vakna på morgonen av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt på banan. En komplett Gatebilupplevelse innebär även camping, dessutom är Gatebils välkända Aftertrack tillbaka! Vi garanterar en Aftertrack utöver det vanliga! Alla med festivalbiljett över 18 år är välkomna att delta på festen.

Läs mer om årets artister nedan.

GATEBIL TAXI

Gatebil har tre BMW M5 taxi som är redo att köra full gas på sladd runt Mantorp Park hela helgen. Varje bil är en fullpreppad racingbil med plats för tre passagerare. Overall och hjälm kan du låna i vår Gatebil shop. Naturligtvis hjälper vår rutinerade Gatebil-personal dig att knäppa fast fyrpunktsbältet ordentligt och se till att du sitter som du ska innan Taxin rullar ut på banan.

Priset är 700 kronor/person. Bokning och köp av biljetter sker på plats.

Mer info här

GATEBIL EXTREME

Gatebils egen banracing-cup med några av Skandinaviens häftigaste racingbilar. Serien körs på alla Gatebil-festivaler 2023 och består av totalt . Racingbilarna är många med över 1000 hästkrafter i sina motorer,  allt från hemmabyggda racingbilar till fabriksbyggda tävlingsbilar. Målet i Gatebil Extreme är att köra så snabbt som möjligt – det vill du inte missa!

Mer info här

NORDKAMPEN 

Fjolårets succé Nordkampen är tillbaka! Här får ni uppleva en landskamp mellan Norges och Sveriges främsta driftingförare. Vilket land är egentligen bäst på drifting? Fjolårets vinnande lag Sverige är inte redo att släppa titeln, men vi garanterar att Norge är sugen på en ordentlig revansch. Glöm inte att heja på ditt favoritlag – flaggor är välkomna!

Prisutdelning sker på Gatebil Aftertrack lördag kväll.

Mer info här

ENTRÉ OCH FESTIVALBILJETTER

 

Typ av biljett Förköp På plats
Dagsbiljett fre/lör/sön:
Per dag (gäller till 17.00 och säljs enbart fram till kl. 16.00)
350 SEK  400 SEK
Festivalpass: Torsdag-Söndag 1550 SEK  1600 SEK
Festivalpass: Fredag-Söndag 1350 SEK  1500 SEK
Festivalpass: Lördag-Söndag 1050 SEK  1200 SEK
Bilpass & Campingpass
För alla fordon som ska in på området. Ej banbilar. 
500 SEK  650 SEK
Parkering
Parkering utanför grindarna
70 SEK/per dag  100 SEK/per dag


Alla priser är inklusive moms.
Barn under 15 år fritt i målsmans sällskap.
OBS! Biljetterna byts 07:00 vilket innebär att om man t.ex. kommer sent på fredag kväll skall man ändå ha Festivalpass: Fredag-Söndag. Lördag-Söndag biljetter blir alltså först giltig på lördag morgon.


ÖPPETTIDER

TIDER: Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Körning på banan  12.00-17.00 10.00-20.00 10.00-20.00 09.00-17.00
Dagsbesökande publik  08.00-19.00 08.00-19.00 08.00-19.00 08.00-17.00
Festivalbesökare 08.00-24.00 08.00-02.00 08.00-02.00 08.00-17.00
Team och deltagare 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Besiktning & förarincheckning 10.00-21.00 08.00-20.00 08.00-19.00 08.00-17.00
Huvudentré 18.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00

 

KARTA

CAMPING OCH DEPÅ

Det finns tre stora campingområden på Gatebil Mantorp Park. Festivalcampingen som ligger mot E4:an samt hela den avstängda bansträckningen används som race-camp. Race-Camp är något lugnare och här ska det vara låg volym mellan 24:00-07:00. Önskar du ett ännu lugnare campingområde erbjuds campingmöjlighet vid en mindre yta i anslutning till huvudentrén. Vi vill reservera oss för att det enbart finns begränsat med platser – först till kvarn gäller.

Både festivalcampingen och Race-Camp ligger precis intill banan, så nära att du vaknar på morgonen utav doften av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt några få meter bort.
Priset för campingen ingår i Festivalbiljetten men dock skall alla bilar/husbilar/bussar som ska in på området ha ett bilpass.

För team som skall köra har vi vår asfalterade depå med tillgång till el. Dessa platser är begränsade och vissa ytor reserveras till team i förhand, urvalet av detta görs av Gatebil. Här prioriteras tävlande team som varit med länge och med en målsättning att skapa en strukturerad depå som är trevlig för besökarna.


AFTERTRACK

Gatebil Aftertrack är äntligen tillbaka!

Precis som tidigare år kommer det vara Aftertrack både på fredag och lördag på den stora utescenen. Aftertracken erbjuder grymma spelningar, dans och en ordentlig feststämning. Spendera kvällarna på Gatebil tillsammans med likasinnade – ett måste för den ultimata Gatebilupplevelsen.

Alla besökare över 18 år med festivalbiljett har tillgång till Aftertracken.

Mer information om artister kommer inom kort!


 

BANKÖRNING OCH DRIFTING

Under Gatebil kommer det en stor variation bilar som kör på banan. Allt från vanliga gatbilar till rena tävlingsbilar som kör drifting och/eller bankörning. Det finns helt enkelt otroligt mycket att se!
På Gatebil får alla som vill chansen att delta i körningen. Både registrerade och oregistrerade bilar är välkomna att delta.
Krav på bilen hittar du här: Regler för bilen vid trackdaykörning

Passen är uppdelade enligt följande 2023:

STRAIGHT LINE

Detta pass är för dig som vill köra på banan med din bil, men inte för att sladda eller drifta. I gruppen straight line kan du testa din sportbil, ombyggda bil eller bara se vad din gamla GTI klarar av på banan. Kanske för att försöka förbättra dina varvtider eller bara känna på att köra över hastighetsgränsen på ett lagligt sett. I denna grupp är alltså inte drifting tillåtet. Vill du sladda eller drifta ska du inte köra Straight Line!

OPEN LINE

Open line är passet för dig som vill sladda i kurvorna eller för dig som är nybörjare inom drifting. I Open Line håller man lite mer avstånd mellan bilarna för att alla ska ha möjlighet att testa på drifting på ett lite ”lugnare” sett. Denna grupp passar även utmärkt för dig som kanske vill sladda lite med din bil ut ur kurvorna för att sedan ge järnet på rakan. Är du tävlingsförare i drifting ska du alltså inte köra i denna grupp, då är det Drift Line som passar dig bättre!

DRIFT LINE

Drift Line är passet för dig som bara vill drifta – gärna över hela banan hela tiden! Här hittar vi de snabbaste drifting förarna. Är du tävlingsförare i drifting är det här du ska köra. Här köra man snabbare och med mindre avstånd till varandra med 100% drift hela tiden. Nytt för i år är att vi delar upp Drift Line i två grupper – en grupp för er nybörjare och en grupp för mer erfarna driftingförare. På varje Drift Line pass börjar dom erfarna förarna, därefter är nybörjarna välkomna ut på banan!

Vill du köra i två grupper köper du två ”Körning på banan” biljetter för den dagen.


Krav på förare/medåkare:

Som förare skall du ha SBF-Drifting licens för att få köra drifting och SBF-Racing licens för att få köra bankörning. Har du ingen fast licens kan du köpa en engångslicens som gäller hela evenemanget. Notera dock att för att få teckna en engångslicens måste du ha körkort.
När det kommer till den personliga utrustningen gäller overall och hjälm. Vi rekommenderar skarpt SBF godkänd utrustning i både overall och hjälm.
Fr o m 2017 är det krav på heltäckande flamhämmande overall för körning och medåkning på Gatebil.

Medåkning är tillåtet så länge det finns godkänd säkerhetsutrustning. För att få åka med måste man ha fyllt 16 år och köpt biljett för medåkning, biljetten gäller sedan resterande dagar av evenemanget.

Både medåkare och förare skall delta i minst ett förarmöte innan dem åker på banan.


BILJETTER TILL KÖRNINGEN

Typ av biljett Förköp På plats
Körning hela helgen
Torsdag-söndag.
Säljs enbart på förköp.
1000 SEK   –
Körning på banan
Köps per dag och grupp.
Ink. Sladdgården.
 – 400 SEK
Engånglicens-SBF
Gäller hela helgen
150 SEK 150 SEK
Medåkning/CO-driver
16 års gräns. Gäller hela helgen.
 200 SEK (inkl. engångslicens)