Gatebil Season Finale 2022

BANKÖRNING & DRIFTING

Alla som vill kan komma och köra sin bil på historiska Mantorp Park! Både registrerade och oregistrerade bilar får köra och delas in i 3 klasser: Straight Line, Open Line & Drift Line. Oavsett om du kör med din bil på banan eller inte så är bankörningen på Gatebil ett måste! Dessutom bygger vi en sladdgård för dig som vill testa sladda utanför banan!

Mer info här

GATEBIL SHOWGARDEN

Självklart är Gatebil Showgarden ett inslag i även Gatebil Season Finale. Alla är välkomna att delta i Gatebil Showgarden. Mer information kommer inom kort!

FESTIVAL & CAMPING

Som vi har längtat efter att vakna på morgonen av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt på banan. En komplett Gatebilupplevelse innebär även camping, dessutom är Gatebils välkända Aftertrack ett måste!  Alla med festivalbiljett över 18 år är välkomna att delta på festen.

DRIFTING

Under Gatebil Season Finale kommer vi få uppleva en massa drifting. Vad som komma skall blir en överraskning, men räkna med en riktigt häftig driftingupplevelse!

Prisutdelning sker på Gatebil Aftertrack lördag kväll.

Mer info här

GATEBIL EXTREME

Gatebils egen banracing-cup med några av Skandinaviens häftigaste racingbilar. Många med över 1000 hästkrafter i sina motorer. Under Gatebil Season Finale på Mantorp Park körs dessutom den rafflande finalen av årets Gatebil Extreme serie!

Mer info här

ENTRÉ OCH FESTIVALBILJETTER

Dagsbiljett fre/lör/sön:
Per dag (gäller till 17.00 och säljs enbart fram till kl. 16.00)

Typ av biljett Förköp På plats
Dagsbiljett fre/lör/sön:
Per dag (gäller till 17.00 och säljs enbart fram till kl. 16.00)
300 SEK  350 SEK
Festivalpass: Torsdag-Söndag 1300 SEK  1450 SEK
Festivalpass: Fredag-Söndag 1100 SEK  1250 SEK
Festivalpass: Lördag-Söndag 800 SEK  950 SEK
Bilpass & Campingpass
För alla fordon som ska in på området.
300 SEK  350 SEK
Parkering
Parkering utanför grindarna
50 SEK/per dag  100 SEK/per dag

 

Alla priser är inklusive moms.
Barn under 15 år fritt i målsmans sällskap.

OBS! Biljetterna byts 07:00 vilket innebär att om man t.ex. kommer sent på fredag kväll skall man ändå ha Festivalpass: Fredag-Söndag. Lördag-Söndag biljetter blir alltså först giltig på lördag morgon.


ÖPPETTIDER

TIDER: Torsdag Fredag Lördag Söndag
Körning på banan  – 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00
Körning i sladdgård  – 09.00-17.00 09.00-17.00 09.00-17.00
Enré dagsbesökare 08.00-17.00 08.00-17.00 08.00-17.00
Entré Festivalbesökare 11.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Team och deltagare 11.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Besiktning & Förarincheckning 18.00-20.00 08.00-17.00 08.00-17.00 08.00-17.00
Huvudentré 11.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00

 

GATEBIL SHOWGARDEN

Gatebil handlar inte bara om bankörning. På alla Gatebil har vi även bilutställning tillsammans med ARN Racing – Gatebil Showgarden. Gatebil Showgarden pågår enbart lördag under Gatebil Season Finale. Tänk er hela junifestvialens utställning maximerad på en dag! Det kommer bli Limbo, det kommer bli parad och vi kommer också ta tillbaka en goding från förra september, nämligen Dansa i Neon.

Anmälan sker till: showgarden@arnracing.se

Mer information hittar du här!


AFTERTRACK

Inget Gatebil utan en ordentlig Aftertrack – det gäller även på Gatebil Season Finale på Mantorp Park!
På Gatebil Season Finale får ni uppleva Aftertracken i ny och större lokal på Mantorp Park. Räkna med grymma spelningar, dans och en ordentlig feststämning både på fredag- och lördagkväll.

Fredagens Aftertrack startar 22.00 och bjuds det på feststämning tillsammans med DJ Chris Kilroy.

Under lördagens Aftertrack intar BEK och Moberg scenen – ett av Norge och Sveriges mest populära duos! Här utlovas ett riktigt stämningshöjande framträdande med kända hits som Evigt Ung, Min Villa m.fl.

Kom till Gatebil och spendera kvällarna på Aftertracken tillsammans med likasinnade! Alla besökare över 18 år med festivalbiljett har tillgång till Aftertracken.

CAMPING OCH DEPÅ

Det finns två stora campingområden på Gatebil Mantorp Park bland annat hela den avstängda bansträckningen används som race-camp. Önskar du ett ännu lugnare campingområde erbjuds campingmöjlighet vid en mindre yta i anslutning till huvudentrén. Vi vill reservera oss för att det enbart finns begränsat med platser – först till kvarn gäller.

Race-Camp ligger precis intill banan, så nära att du vaknar på morgonen utav doften av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt några få meter bort.
Priset för campingen ingår i Festivalbiljetten men dock skall alla bilar/husbilar/bussar som ska in på området ha ett bilpass.

För team som skall köra har vi vår asfalterade depå med tillgång till el. Dessa platser är begränsade och vissa ytor reserveras till team i förhand, urvalet av detta görs av Gatebil. Här prioriteras tävlande team som varit med länge och med en målsättning att skapa en strukturerad depå som är trevlig för besökarna.

BANKÖRNING OCH DRIFTING

Under Gatebil kommer det en stor variation bilar som kör på banan. Allt från vanliga gatbilar till rena tävlingsbilar som kör drifting och/eller bankörning. Det finns helt enkelt otroligt mycket att se!
På Gatebil får alla som vill chansen att delta i körningen. Både registrerade och oregistrerade bilar är välkomna att delta.
Krav på bilen hittar du här: Regler för bilen vid trackdaykörning

Passen är uppdelade enligt följande 2022:

STRAIGHT LINE

Detta pass är för dig som vill köra på banan med din bil, men inte för att sladda eller drifta. I gruppen straight line kan du testa din sportbil, ombyggda bil eller bara se vad din gamla GTI klarar av på banan. Kanske för att försöka förbättra dina varvtider eller bara känna på att köra över hastighetsgränsen på ett lagligt sett. I denna grupp är alltså inte drifting tillåtet. Vill du sladda eller drifta ska du inte köra Straight Line!

OPEN LINE

Open line är passet för dig som vill sladda i kurvorna eller för dig som är nybörjare inom drifting. I Open Line håller man lite mer avstånd mellan bilarna för att alla ska ha möjlighet att testa på drifting på ett lite ”lugnare” sett. Denna grupp passar även utmärkt för dig som kanske vill sladda lite med din bil ut ur kurvorna för att sedan ge järnet på rakan. Är du tävlingsförare i drifting ska du alltså inte köra i denna grupp, då är det Drift Line som passar dig bättre!

DRIFT LINE

Drift Line är passet för dig som bara vill drifta – gärna över hela banan hela tiden! Här hittar vi de snabbaste drifting förarna. Är du tävlingsförare i drifting är det här du ska köra. Här köra man snabbare och med mindre avstånd till varandra med 100% drift hela tiden. Nytt för i år är att vi delar upp Drift Line i två grupper – en grupp för er nybörjare och en grupp för mer erfarna driftingförare. På varje Drift Line pass börjar dom erfarna förarna, därefter är nybörjarna välkomna ut på banan!

Vill du köra i två grupper köper du två ”Körning på banan” biljetter för den dagen.


Krav på förare/medåkare:

Som förare skall du ha SBF-Drifting licens för att få köra drifting och SBF-Racing licens för att få köra bankörning. Har du ingen fast licens kan du köpa en engångslicens som gäller hela evenemanget. Notera dock att för att få teckna en engångslicens måste du ha körkort.
När det kommer till den personliga utrustningen gäller overall och hjälm. Vi rekommenderar skarpt SBF godkänd utrustning i både overall och hjälm.
Fr o m 2017 är det krav på heltäckande flamhämmande overall för körning och medåkning på Gatebil.

Medåkning är tillåtet så länge det finns godkänd säkerhetsutrustning. För att få åka med måste man ha fyllt 16 år och köpt biljett för medåkning, biljetten gäller sedan resterande dagar av evenemanget.

Både medåkare och förare skall delta i minst ett förarmöte innan dem åker på banan.


BILJETTER TILL KÖRNINGEN

Typ av biljett Förköp På plats
Körning hela helgen
Torsdag-söndag.
Säljs enbart på förköp.
1000 SEK   –
Körning på banan
Köps per dag och grupp.
Ink. Sladdgården.
 – 400 SEK
Engånglicens-SBF
Gäller hela helgen
150 SEK 150 SEK
Medåkning/CO-driver
16 års gräns. Gäller hela helgen.
 200 SEK (inkl. engångslicens)

 

© COPYRIGHT 2022 – ALL RIGHTS RESERVED GATEBIL AS, NORWAY