Gatebil Season Finale 2023

BANKÖRNING & DRIFTING

Här är alla välkomna! Både registrerade och oregistrerade bilar får köra och delas in i 4 klasser: Straight Line, Open Line & Drift Line PRO och Drift Line Rookie. Dessutom bygger vi en sladdgård för dig som vill testa sladda utanför banan! Biljett till sladdgård går att köpa separat, men ingår även i alla körpass.

Mer info här

FESTIVAL & CAMPING

Som vi har längtat efter att vakna på morgonen av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt på banan. En komplett Gatebilupplevelse innebär även camping, dessutom är Gatebils välkända Aftertrack ett måste!  Alla med festivalbiljett över 18 år är välkomna att delta på festen.

GATEBIL SHOWGARDEN

Självklart är Gatebil Showgarden ett inslag i även Gatebil Season Finale. Alla är välkomna att delta i Gatebil Showgarden.

Läs mer här!

Anmäl dig här!

DRIFTING

Under Gatebil Season Finale kommer vi få uppleva en massa drifting. Bland annat Breisladden som är en av Gatebils höjdpunkter. Alla som vill får anmäla sig till Breisladden och anmälan görs i samband med att du köper ditt körpass online.

Mer info här

GATEBIL EXTREME

Gatebils egen banracing-cup med några av Skandinaviens häftigaste racingbilar. Många med över 1000 hästkrafter i sina motorer. Under Gatebil Season Finale på Mantorp Park körs dessutom den rafflande finalen av årets Gatebil Extreme serie!

Mer info här

GATEBIL SCANDINAVIAN DRIFT SERIES

Det är dags för finalen av Gatebil Scandinavian Drift Series Presented by Meguiar’s att avgöras. Lördag den 30 september korar vi säsongens mästare i drifting. Tävlingen genomförs på Mantorp Parks södra slinga och prisutdelningen genomförs på lördagens After track!

Läs mer här!

ENTRÉ OCH FESTIVALBILJETTER

Dagsbiljett fre/lör/sön:
Per dag (gäller till 17.00 och säljs enbart fram till kl. 16.00)

Typ av biljett Förköp På plats
Dagsbiljett fre/lör/sön:
Per dag (gäller till 17.00 och säljs enbart fram till kl. 16.00)
350 SEK 400 SEK
Festivalpass: Torsdag-Söndag 1450 SEK  1600 SEK
Festivalpass: Fredag-Söndag 1250 SEK 1400 SEK
Festivalpass: Lördag-Söndag 950 SEK 1100 SEK
Bilpass & Campingpass
För alla fordon som ska in på området.
500 SEK 650 SEK
Parkering
Parkering utanför grindarna
100 SEK/per dag 150 SEK/per dag

 

Alla priser är inklusive moms.
Barn under 15 år fritt i målsmans sällskap.

OBS! Biljetterna byts 07:00 vilket innebär att om man t.ex. kommer sent på fredag kväll skall man ändå ha Festivalpass: Fredag-Söndag. Lördag-Söndag biljetter blir alltså först giltig på lördag morgon.


ÖPPETTIDER

TIDER: Torsdag Fredag Lördag Söndag
Körning på banan  – 09.00-17.00 09.30-17.30 09.00-17.00
Körning i sladdgård  – 09.00-17.00 09.30-17.00 09.00-17.00
Entré dagsbesökare 08.00-17.00 08.00-17.00 08.00-17.00
Entré Festivalbesökare 11.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Team och deltagare 11.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Besiktning & Förarincheckning 18.00-20.00 08.00-17.00 08.00-17.00 08.00-17.00
Huvudentré 11.00-22.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00

 

GATEBIL SHOWGARDEN

Gatebil handlar inte bara om bankörning. På alla Gatebil har vi även bilutställning tillsammans med ARN Racing – Gatebil Showgarden. Gatebil Showgarden pågår enbart lördag under Gatebil Season Finale.

Anmälan görs här!


AFTERTRACK

Inget Gatebil utan en ordentlig Aftertrack – det gäller även på Gatebil Season Finale på Mantorp Park!
På Gatebil Season Finale får ni uppleva grymma spelningar, dans och en ordentlig feststämning på lördagskvällen.

Under lördagens Aftertrack intar Det Där Bandet – ett riktigt stämningshöjande band som gjorde succé under Gatebil Summer Festival!

På plats finns även DJ Johnny D som lovar att leverera en riktigt skön kväll.

Kom till Gatebil och spendera kvällarna på Aftertracken tillsammans med likasinnade! Alla besökare över 18 år med festivalbiljett har tillgång till Aftertracken.

CAMPING OCH DEPÅ

Det finns två stora campingområden på Gatebil Mantorp Park bland annat hela den avstängda bansträckningen används som race-camp. Önskar du ett ännu lugnare campingområde erbjuds campingmöjlighet vid en mindre yta i anslutning till huvudentrén. Vi vill reservera oss för att det enbart finns begränsat med platser – först till kvarn gäller.

Race-Camp ligger precis intill banan, så nära att du vaknar på morgonen utav doften av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt några få meter bort.
Priset för campingen ingår i Festivalbiljetten men dock skall alla bilar/husbilar/bussar som ska in på området ha ett bilpass.

För team som skall köra har vi vår asfalterade depå med tillgång till el. Dessa platser är begränsade och vissa ytor reserveras till team i förhand, urvalet av detta görs av Gatebil. Här prioriteras tävlande team som varit med länge och med en målsättning att skapa en strukturerad depå som är trevlig för besökarna.

BANKÖRNING OCH DRIFTING

Under Gatebil kommer det en stor variation bilar som kör på banan. Allt från vanliga gatbilar till rena tävlingsbilar som kör drifting och/eller bankörning. Det finns helt enkelt otroligt mycket att se!
På Gatebil får alla som vill chansen att delta i körningen. Både registrerade och oregistrerade bilar är välkomna att delta.
Krav på bilen hittar du här: Regler för bilen vid trackdaykörning

Passen är uppdelade enligt följande 2023:

STRAIGHT LINE

Detta pass är för dig som vill köra på banan med din bil, men inte för att sladda eller drifta. I gruppen straight line kan du testa din sportbil, ombyggda bil eller bara se vad din gamla GTI klarar av på banan. Kanske för att försöka förbättra dina varvtider eller bara känna på att köra över hastighetsgränsen på ett lagligt sett. I denna grupp är alltså inte drifting tillåtet. Vill du sladda eller drifta ska du inte köra Straight Line!

OPEN LINE

Open line är passet för dig som vill sladda i kurvorna eller för dig som är nybörjare inom drifting. I Open Line håller man lite mer avstånd mellan bilarna för att alla ska ha möjlighet att testa på drifting på ett lite ”lugnare” sett. Denna grupp passar även utmärkt för dig som kanske vill sladda lite med din bil ut ur kurvorna för att sedan ge järnet på rakan. Är du tävlingsförare i drifting ska du alltså inte köra i denna grupp, då är det Drift Line som passar dig bättre!

DRIFT LINE PRO

Här hittar vi de snabbaste drifting förarna. Drift Line PRO är passet för dig som bara vill drifta och är en erfaren driftare. I Drift Line PRO kör man snabbare och med mindre avstånd till varandra med 100% drift hela tiden. Är du nybörjare? Då är Drift Line Rookie för dig.

DRIFT LINE ROOKIE

Drift Line Rookie är passet för dig som vill drifta – gärna över hela banan hela tiden! I Drift Line Rookie har du möjlighet att köra på full drift, utan att känna press från andra mer erfarna driftingförare. Här är hastigheten lite lägre, och avstånden lite längre – perfekt för dig som är nybörjare.

 

Krav på förare/medåkare:

Som förare skall du ha SBF-Drifting licens för att få köra drifting och SBF-Racing licens för att få köra bankörning. Har du ingen fast licens kan du köpa en engångslicens som gäller hela evenemanget. Notera dock att för att få teckna en engångslicens måste du ha körkort.
När det kommer till den personliga utrustningen gäller overall och hjälm. Vi rekommenderar skarpt SBF godkänd utrustning i både overall och hjälm.
Fr o m 2017 är det krav på heltäckande flamhämmande overall för körning och medåkning på Gatebil.

Medåkning är tillåtet så länge det finns godkänd säkerhetsutrustning. För att få åka med måste man ha fyllt 16 år och köpt biljett för medåkning, biljetten gäller sedan resterande dagar av evenemanget.

Både medåkare och förare skall delta i minst ett förarmöte innan dem åker på banan.

 


BILJETTER TILL KÖRNINGEN

Vill du köra i två grupper köper du två ”Körning på banan” biljetter för den dagen.

Typ av biljett Förköp På plats
Körning hela helgen
Fredag-söndag.
Säljs enbart på förköp.
1000 SEK   –
Körning på banan
Köps per dag och grupp.
Ink. Sladdgården.
 – 400 SEK
Engånglicens-SBF
Gäller hela helgen
150 SEK 150 SEK
Medåkning/CO-driver
16 års gräns. Gäller hela helgen.
 200 SEK (inkl. engångslicens)

 

© COPYRIGHT 2023 – ALL RIGHTS RESERVED GATEBIL AS, NORWAY