JAPDAYS 2021

Entré

27/8 FREDAG – 14.00 till 22.00

28/8 LÖRDAG – 08.00 till 17.00

BANKÖRNING
2021 öppnar vi banan som vanligt för dig som vill testa din bil på banan. Kör antingen Drifting eller Bankörning.
BILUTSTÄLLNING
Kom och visa upp din bil och ha chansen att vinna fina utmärkelser. Vi har över 20 olika priser, bland annat bästa ljusstyling som delas ut på Fredag kväll. Resten av alla priser delas ut på Lördagen.
TERRÄNGBANA
Även terrängbanan kommer vara öppen på lördagen. Vår terrängbana består av flera olika spår med varierad svårighetsgrad.
CAMPING
För er som vill komma redan på fredagen har vi campingen öppen i romkurvan. Tält, husvagn, bil o.s.v. allt är välkommet på campingen. Men om du inte har en Japansk bil får du parkera den utanför grindarna.  OBS! Ingen festcamping.
JAPDAYS CRUISE
På fredagkväll ger vi dig möjlighet att visa upp din bil på banan i form av Japdays Cruise. Alla Japanska bilar på området som vill delta är välkomna att göra det.
KLUBBAR
Ta chansen att skapa kontakter och kanske gå med i en klubb. Japdays och Mantorp Park samarbetar med många av Sveriges Japanska bilklubbar. Du hittar garanterat en klubb som passar dig och din bil!
DRIVE-IN BIO
På fredag kväll parkerar vi framför storbildsskärmen i depån och avnjuter en klassisk film. Genom att ratta in rätt frekvens i er stereo så får ni in ljudet i bilen som en äkta drive-in bio, självklart kommer även ni som är utanför bilarna kunna höra ljudet. I närheten kommer ni även kunna inhandla lite snacks. Under detta kommer även bedömning av ljusstyling ske.

Entré

27/8 FREDAG – 14.00 till 22.00

28/8 LÖRDAG – 08.00 till 17.00

Typ av biljett PRIS
Deltagare / Publik Fredag -Lördag
Gäller Publik,  förare, teammedlem eller mekaniker. Inkl. camping och entré för din Japanska bil. 
350 SEK
Deltagare / Publik Lördag
Gäller Publik, förare, teammedlem eller mekaniker. Inkl. camping och entré för din Japanska bil. 
250 SEK
Bankörning Lördag.
Välj mellan Drifting, Bankörning Amatör eller Bankörning Erfaren. Om fast SBF-licens inte innehas skall engångslicens köpas till. 
650 SEK
Sladdgård
400 SEK
Engångslicens 150 SEK
Medåking
Inkl. engångslicens
200 SEK
Extraförare
Om fast SBF-licens inte innehas skall engångslicens köpas till. 
250 SEK
Terrängbana 
Köps per dag. Inkl. engångslicens.
250 SEK
Racedepå
Inkl. el
Gratis

Alla priser är inklusive moms.

Entré

27/8 FREDAG – 14.00 till 22.00

28/8 LÖRDAG – 08.00 till 17.00

Alla som vill vara med kan vara med i bilutställningen där en jury bestående av medlemmar från olika klubbar kommer bedöma och ge pris till olika klasserna.

FREDAG – Likt förra året har vi även utställning på fredagen, i samband med utställningen kommer vi att köra Japdays Cruise, där alla med Japansk bil har chans att cruisa ett lugnt varv på Mantorp Park. Direkt efter det parkerar vi bilarna framför Drive-in Bion.  Vi kommer även att bedöma 2 priser i kategorin ljusstyling.

LÖRDAG –  På Lördagen delar vi bland annat ut pris för Best In Show, Best Classic, Best Racecar, Best Ninja och även priser till de finaste bilarna från olika märken, tex. Best Subaru eller Best Toyota.

Vad många inte vet är att här på Mantorp Park finns det en offroad bana! I den finns det bland annat två väldigt branta backar som man ska försöka ta sig upp och ner för, samt ett djupt vattenhinder.

Japan har inte enbart tillverkat snabba och snygga bilar utan även slitstarka bilar som kan ta sig igenom nästan vilken terräng som helst och det vill vi se prov på här under JapDays!

Vi slår upp portarna till JapDays redan på Fredagen ifall man vill campa kvar och ställa i ordning bilarna inför Lördagen. Hela Romkurvan kommer vara öppen för lite lugnare camping med möjlighet att grilla och hänga med likasinnade (Tänk på att hålla avstånd). Ifall det är så att man inte har en japansk bil som dragbil till sin husvagn så får man åka in för att ställa husvagnen på plats och sedan parkera bilen utanför grindarna.

I vår depå kommer vi att ha en sladdgård där man kan testa sin bil på en lite mer teknisk bana. Här kommer man även kunna köra drifting antingen solo eller twin.

Denna bana kommer vara ca 400 meter lång och kommer vara öppen på söndagen. Vi kör en körning på banan åt gången för att öka säkerheten. Detta gör även att ungdomar med SBF licens hela vägen ner till 14 år är välkomna på denna bana!

För att köra på denna bana behöver du ha köpt körning i Sladdgården ELLER körning till något av de vanliga körpassen samt ha SBF licens eller en engångslicens.
Mer krav på bil och utrustning kan du läsa om i stycket om Bankörning.

BANKÖRNING

Under hela lördagen finns det möjlighet att köra på banan med er bil!

Vi kommer ha 3 olika körpass som är Bankörning (Nybörjare), Bankörning (Erfaren) och Drifting. Tidsschema om körningen kommer senare.
Vi kommer avsätta en stor del av övre depån till enbart yta för er som planerar att köra på banan.
Regler för bilen vid trackdaykörning

Utrustning och licens

Både förare och medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Om man inte innehar en licens för grenen man skall köra (FIA licens eller SBF licens) skall en engångslicens tecknas. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada.

Övrigt

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.

Mantorp Park har tillstånd via SBF, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna och rescuebil finns på plats och standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem, totalt 16 kameror f.n.

För förare som är under 18år är det godkänt att köra under följande förutsättningar:

  • 16 år eller mer > Körning på banan tillåtet förutsatt att du innehar SBF-Driftinglicens. Det är inte tillåtet att köra på engångslicens om du är under 18.
  • Du har med dig en myndig ansvarig ledare. Både du och din ledare skall fylla i ansvarsdeklarationen. Se därför till att ha med dig ledare vid incheckningen.
  • Det är förbjudet för förare under 18 år att ha medåkare i bilen vid körning på banan. Dock är det tillåtet att ha med instruktör/ledaren i bilen.
  • Hjälm och heltäckande flammhämmande klädsel i t.ex. bomull (ej syntet), är ett krav under alla körpass.

Japdays är ingen tävling och igen tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!

Tidsschema för körning, JapDays 2021

KARTA OMRÅDE

OFFROAD INFORMATION