Meguiar’s Drag Festival 2024

25 – 28 juli är det dags för den ultimata adrenalinkicken på Mantorp Park. Världens snabbaste bilar gör comeback till den ikoniska dragstrippen för en helg fullmatad med spänning och underhållning.

Välkommen till Meguiar’s Drag Festival, en hängiven festival med allt som dragracing har att erbjuda. Tillsammans med SHRA Mantorp och Meguiar’s har Mantorp Park skapat en upplevelse där dragracing når nya höjder, kryddat med bilutställningar, camping och kvällsunderhållning.

Entrébiljetter

Biljett Förköp/ På  plats
Entré Torsdag 195 SEK
Entré Fredag 495 SEK
Entré Lördag 495 SEK
Entré Söndag 395 SEK
Helgpass Torsdag – Söndag 995 SEK
Helgpass Fredag – Söndag 850 SEK
Helgpass Lördag – Söndag 650 SEK

* Barn under 15 år fri entré i målsmans sällskap

Alla som campar på området måste ha flerdagarsbiljett, som gäller från den dagen man anländer. Alltså om man kommer fredag kväll måste man ha biljett från fredag.

Vid eventuellt regn återbetalas inte biljetter.

VIP, läktare och camping

Biljett Förköp/ Ordinarie pris
VIP Fredag  995 SEK /1195 SEK
VIP Lördag 995 SEK / 1195 SEK
Super VIP Fredag 1995 SEK / 2495 SEK
Super VIP Lördag 1995 SEK / 2495 SEK
Läktarplats/dag
Gäller läktare A
100 SEK per dag
Camping
Plats på gräs eller grus. El köpes separat.
600 SEK
El till camping 600 SEK
Parkering
Köps per dag
70 SEK

Förköpspriset gäller till och med 26 maj 2024.

VIP

I VIP-paketet ingår entré för en person, fri parkering, platser på Meguiar’s Drag Festivals exklusiva VIP-läktare samt tillgång till en generös matbuffé inklusive dryck.

Matbuffén serveras i Mantorp Parks VIP-tält där du har den bästa utsikten över hela dragracingbanan och kan njuta av evenemanget från första parkett.

För de som önskar en ännu närmare upplevelse av dragracingen erbjuder vi garanterade sittplatser på VIP-läktaren under hela dagen.

Vill du ha den ultimata Top Fuel-upplevelsen? Super VIP-paketet för dig som vill ha en exklusiv Top Fuel-upplevelse i samband med Meguiar’s Drag Festival. I Super VIP-paketet ingår ett unikt besök hos ett av våra Top Fuel-team, där du även får möjlighet att följa med bilarna till startplattan inför körningen och stå vid startlinjen. Att bli så kallad Top Fuel-döpt är en oförglömlig upplevelse som du sent kommer att glömma.

VIP

Entré för 1 person
Parkering
Läktarplats på VIP-läktare
Matbuffé ink. matdryck i Meguiar’s Drag Festivals VIP-tält

SUPER VIP

Entré för 1 person
Parkering
Läktarplats på VIP-läktare
Matbuffé ink. matdryck i Meguiar’s Drag Festivals VIP-tält
Tillgång till Meguiar’s Drag Festivals VIP-tält med utsikt över dragracingbanan
Exklusivt besök hos ett av Top Fuel-teamen
Följa med Top Fuel till starten
Bli Top Fuel-döpt genom att stå vid startplattan när en Top Fuel kör på banan – en upplevelse vi lovar att du sent kommer glömma!

ÖPPETTIDER

Dag: Huvudentré Körning på strippen
Torsdag 08.00 – 20.00 09.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 18.00 09.00 – 17.00
Lördag 08.00 – 18.00 09.00 – 17.00
Söndag 08.00 – 17.00 09.00 – 17.00

TIDSSCHEMA

Tidsschema för körning kommer under våren.

TOP FUEL

I år kan Meguiar’s Drag Festival presentera ett startfält med hela 6 stycken deltagande Top Fuel som ska göra upp i en rafflande tävling med Cannonball format. Här får ni uppleva tiotusentals hästkrafter göra upp på Mantorp Parks legendariska dragracingstripp.

FÖRARE

🇸🇪 Susanne Callin
🇸🇪 Dennis Andersson
🇲🇹 Duncan Micallef
🇫🇮 Tommi Haapanen
🇩🇰 Stig Neergard
🇫🇮 Timo Lehtimäki

DRAGRACING

Självklart kommer det vara fullspäckat med Dragracing under Meguiar’s Drag Festival 2024!

Top Fuel är tillbaka på Mantorp Park, mer maxat än någonsin! I år har vi fyra stycken Top Fuel-förare på plats för att tävla i ett rafflande Cannonball Race. Under fredag, lördag och söndag får ni känna ljudet och känslan i bröstet när tusentals hästkrafter rör sig från stillastående till extrema hastigheter på bara några sekunder – en upplevelse ni inte vill missa!

Dessutom välkomnar vi en drös med spännande dragracingklassser som Top Doorslammer, Pro Xtreme, Super Twin Top Gas Bike, Top Fuel Bike, Vintage Outlaw och Nitro Bike!

KLASSER

Lista på deltagande klasser kommer inom kort.

MC- OCH BILUTSTÄLLNING

Meguiar’s Drag Festival erbjuder vi inte bara fantastisk dragracing i världsklass – vi fyller även Mantorp Park med en bil – och MC utställning som ni inte får missa!
Utställningen är som vanligt placerad längs med strippen. Perfekt för dig som vill kika på bilar men ändå uppleva dragracingen på nära håll!

Priser kommer delas ut både på Lördagen och Söndagen, det är ”Best In Show, Bil” 1 , 2 , 3 och ”Best In Show, MC” 1 , 2 , 3.

Alla finbilsägare med entrébiljett är välkommen att delta på utställningen och du behöver inte föranmäla ditt deltagande.

CAMPING

Vill ni vara med på riktigt finns det möjlighet att campa på området.
Campingplatserna kostar 600 kronor. I det priset ingår yta för husbil/husbuss/husvagn/tält. Alla som campar måste ha en helgbiljett för hela sin vistelse. Inflyttning sker från torsdag morgon. I år erbjuder vi även campingplatser med el, dessa är på asfalt och finns i begränsad utsträckning.

Du kan välja att campa längs strippen, på gräset mot E4:an. Här har du nära till både banan och depån, bättre läge hittar du inte.

Vi erbjuder även camping på ett lite lugnare område för er som vill få en paus från bullrande motorer. Campingen är belägen längs vägen mot Skänninge, i anslutning till huvudentrén. Platsbokning är inte möjligt. Ni väljer vilken campingplats ni önskar ställa er på i samband med at ni anländer till Mantorp Park.

PRESS

Är du press och vill ansöka om pressackreditering till Meguiar’s Drag Festival? Vänligen ansök till matilda.svensson@mantorppark.com. I mailet vill vi att du uppger dina kontaktuppgifter, syfte med ackrediteringen samt eventuell uppdragsgivare.