Safety Driving

En säker bil gör inte allt. När faran dyker upp så är det ändå du – som förare – som måste hantera situationen. Ett livsavgörande ögonblick där det gäller att agera rätt.

I Safety Driving fokuserar vi på paniksituationer i realistiska farter. Du lär dig även att köra med tanke på både miljö och ekonomi.

 • Säkerhet 1

  Säkerhet är grunden i Safety Driving och kursen har utvecklats i takt med att moderna bilars säkerhetssystem. Här läggs all fokus på att kunna hantera bilen och situationer som kan uppstå i vardagstrafiken – allt i realistiska hastigheter.

  Genomgång av kursupplägg.
  Teorigenomgång samt kaffe, te och smörgås. Inkluderar även praktisk genomgång av körställning och ratthantering.

  Körövning #1
  Backövning med utvändiga speglar.

  Körövning #2
  – Slalombana
  – Brom och undanmanöver på vått underlag.

  Körövning #3
  – Broms i kurva.
  – Plötslig undanmanöver.

  Slutprov
  Sammanfattning samt kaffe, te och kaka.

  Ordningen i vilken övningarna genomförs varierar.
  Lunch och fika ingår under dagen.

 • Säker Miljökörning

  Att minimera förbrukning och utsläpp är viktigt i dubbel bemärkelse. Med Mantorp Parks kombinationskurs får ni lära er att köra rätt, både för att spara på miljön och ekonomin. Givetvis finns även en säkerhetsdel med i programmet.

  Genomgång av kursupplägg
  Teorigenomgång samt kaffe, te och smörgås. Inkluderar även praktisk genomgång av körställning och ratthantering.

  Referenskörning #1
  Start, stop och acceleration i programmerad bana.

  Teorigenomgång
  Motorns verkningsgrad. Vad påverkar bränsleförbrukningen?

  Referenskörning #2
  Jämförelse mot referenskörning #1. Snittfart och snittförbrukning.

  Körövningar:
  – Broms och undanmanöver på rådande väglag/rak bromsning.
  – Slalombana.

  Slutprov
  Sammanfattning samt kaffe, te och kaka.

  Ordningen i vilken övningarna genomförs varierar.
  Lunch och fika ingår under dagen.

Förutom dessa paket skräddarsyr vi gärna ett paket som passar era önskemål. För större grupper som vill kombinera med en egen konferens eller aktivitet har vi moderna konferensmöjligheter i unik miljö. För offertförslag och bokning kontakta oss via formuläret nedan.

Skicka

Safety Driving är anpassad för dagens moderna bilar. Safety Driving är en utbildning i aktiv körteknik som riktar sig mot förare på alla nivåer. I våra fordon får deltagarna lära sig hur man under realistiska omständigheter hanterar en paniksituation som kan uppstå i trafiken. Förutom en oerhört lärorik dag har man roligt också, mycket roligt till och med.

Utbildningen startade redan på åttiotalet och handlade då mycket om bromsteknik. Med ABS-bromsarnas intåg kom första steget i Safety Driving och sedan dess har säkerhetsutvecklingen på bilarna tagit många nya stora steg – precis som Safety Driving på Mantorp Park. Dagens utbildning är anpassad för dagens bilar och vi kör alltid med senaste årsmodellen av Volvo för att Du ska få en så realistisk utbildning och upplevelse som möjligt.