Mantorp Park Track Day

Välkommen till Mantorp Park Track day!

Mantorp Park Track Day, tidigare kallad Track Monday, är en bandag för vägtrafikerade fordon – perfekt för dig som vill testa din bil på banan. Här får du möjlighet att köra på Mantorp Parks legendariska bansträckning, oavsett hur stor eller liten erfarenhet du har av bankörning. Alla är välkomna!

Mantorp Park Track Day arrangeras under Svenska Bilsportförbundet och dessa dagar arbetar erfaren personal på Mantorp Park för att hålla koll på det som händer ute på banan. Hela banan är övervakad av kamerasystem som bemannas hela dagen. Självklart finns även räddningspersonal på plats, allt för att du som förare ska känna dig säker och väl omhändertagen på Mantorp Park.

Syftet med Mantorp Park Track Day är att ha kul och utvecklas som förare. Observera att det här är en bandag för vägtrafikerade fordon och samtliga fordon ska uppfylla regler för en vägtrafikgodkänd bil. Mantorp Park Track Day är ingen tävling och ingen tidtagning genomförs. Visa hänsyn till varandra och kör med sunt förnuft. Tänk på att köra lugnt på vägen till och från banan.

Läs mer om Mantorp Park Track Day i dem olika flikarna nedan.

Datum 2024

1 maj
13 maj
31 maj
24 juni
16 augusti
13 september
4 oktober

Alla är välkomna att delta på Mantorp Park Track Day, oasvett tidigare erfarenhet. Eftersom vi vill skapa den absolut bästa förutsättningen för dig och din körkunskap delar vi in Mantorp Park Track Day i 4 körgrupper. Körpassen är 15 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen.

Grupp A: Denna grupp är dels avsedd för förare med mycket liten eller ingen erfarenhet av bankörning. Bilar med lägre effekt och prestanda kan vara lämpliga för denna grupp. Är du en erfaren förare men kör en effektsvag bil är även denna grupp för dig. Vill du avancera vidare rekommenderar att du kör i Grupp A ett antal gånger innan du börjar köra i en av dom andra  grupperna.

Grupp B: Denna grupp är avsedd för förare med tidigare erfarenhet av körning på bana, men som fortfarande anses vara nybörjare.

Grupp C: Denna grupp är avsedd för erfarna förare som har god kontroll över sina bilar. Bilar med högre effekt och snabbhet passar bäst i denna grupp.

Grupp D: Denna grupp är avsedd för förare med omfattande erfarenhet och hög kompetens inom banracing. Bilar med extrema prestanda och höga effektnivåer kan vara huvudsakligen lämpliga för denna grupp, i kombination med att du som förare har kunskap att hantera bilen på banan.

 

Mantorp Parks personal har mandat att flytta förare mellan grupper om det anses vara en säkerhetsrisk.

Det går bra att byta körgrupp under dagen.

Observera att antalet körgrupper kan variera mellan körtillfällen, beroende på antalet deltagande förare. Eventuella förändringar kring körpassen får samtliga förare information om under det obligatoriska förarmötet.

 

08.00
Incheckningen öppnar på Mantorp Parks huvudkontor
08.45
Obligatoriskt förarmöte
09.00
Banan öppnar för körning
12.00
Lunch
12.45
Obligatoriskt förarmöte för förare och passagerare som deltar enbart eftermiddag
13.00
Banan öppnar för körning
17.00
Bankörningen avslutas för dagen*
* 31/5 avslutas bankörningen 16.00.

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls. För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har giltig SBF-licens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.

Krav för personlig utrustning

Godkänd SBF-licens eller engångslicens som förköps eller tecknas på plats. Alternativt godkänd FIA Licens eller SBF Racing

Hjälm (Racing eller MC hjälm)

Heltäckande klädsel i flamsäkert material (Undvik ex. nylon och fleece)

Bra skor och handskar

 

Krav på personlig utrustning

Körkort eller godkänd FIA Licens eller SBF Racing
Godkänd SBF-licens eller engångslicens som förköps eller tecknas på plats
Hjälm (Racing eller MC hjälm)
Heltäckande klädsel i flamsäkert material (Undvik ex. nylon och fleece)
Bra skor och handskar

Tekniska regler

Fungerande säkerhetsbälte
Inga lösa föremål i bilen
Batterifastsättning
Slangar i bra skick och inga läckage
Bromsljus
Bromsar i gott skick (fräscha bromsbelägg, bromsskivor och bromsvätska)
Däck i gott skick.
Cabbar ska ha taket uppe

Slumpmässiga tekniska kontroller kan förekomma i racingdepån. Mantorp Park har rätt att plocka bort bilar som inte uppfyller kraven för bankörning.  

 

Under Mantorp Park Track Day arbetar erforderlig och erfaren personal på Mantorp Park och håller koll på det som händer ute på banan. Hela banan är övervakad av kamerasystem som bemannas hela dagen. I dagsläget har vi 16 stycken kameror. Självklart finns även räddningspersonal på plats, allt för att du som deltagare ska känna dig säker och väl omhändertagen på Mantorp Park.

Syftet med Mantorp Park Track Day är att ha kul och utvecklas som förare. Observera att det här är en bandag för vägtrafikerade fordon och samtliga fordon ska uppfylla regler för en vägtrafikgodkänd bil. Mantorp Park Track Day är ingen tävling och ingen tidtagning genomförs. Visa hänsyn till varandra och kör med sunt förnuft.

Tänk även på att köra lugnt på vägen till och från banan.

 

Är du intresserad av att utveckla din bankörning? Då är Track School Racing perfekt för dig!

Track School Racing är kursen för dig som vill lära dig mer om bankörning och utveckla dina körkunskaper. Kursen finns i tre steg beroende på dina tidigare kunskaper och på vilken nivå du ligger på. Är du osäker på vilket steg som passar dig hjälper vi dig gärna att ta reda på det.

Denna coachning anordnas i samband med Mantorp Park Track Day.

Heldag

Per bil, ink. 1 förare. Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas.
1 700 SEK

Halvdag 13.00 - 16.30

Pris per fordon, inklusive 1 förare. Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas.
1 100 SEK

Extra Förare

Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas.
300 SEK

Engångslicens ink. olycksfallsförsäkring

Obligatorisk om inte giltig SBF-licens innehas.
150 SEK

Medåkning

Inkl. olycksfallsförsäkring
200 SEK