Mantorp Classic Festival

Mantorp Park firar 50 år!

Mantorp Classic Festival firar det stolta jubileet med pompa, ståt och klassiska bilar helgen 23-25 augusti 2019. Mantorp Park är denna helg självklart mötesplatsen för alla som älskar klassiska bilar av alla de slag. Tillsammans med bilutställning, sportbilsuppvisningar, historisk parad och den rafflande historiska racingen på banan och mycket mer blir det ett unikt evenemang för entusiasterna i dagarna tre. Lördagen vigs åt klassiska sportvagnar och europeiska bilar. Söndagen är det de amerikanska bilarnas tur att stå i fokus både i utställningen och på ute banan.


Varm välkomna till 50-års jubilerande Mantorp Park och Mantorp Classic Festival den 23-25 augusti!

Mantorp Classic Festival

Historisk racing har en lång tradition här på Mantorp Park. Det tävlas med små hundkojor och ettriga tvåtakts-Saabar, snabba formelbilar, mäktiga Ford Mustanger och Chevrolet Corvette, liksom klassiska Volvo PV och Jaguar E-type, plus en massa andra bilar vi minns eller inte visste fanns. Mantorp Classic Festival är en deltävling i RHKs (racerhistoriska klubben) serie, vilket dessutom innebär att många rutinerade och kända förare är på plats under helgen. Några av dem var med och tävlade här redan banans första år.

Detta jubileums år lyfter vi fram de historiska bilar och klasser som är lite extra förknippade med Mantorp Park genom åren från premiären 1969 fram till våra dagar. Liksom tidigare lägger vi även stort fokus på den stora bilutställningen för klassiska bilar där det kommer bli bedömningar, charmpriser och ett rejält prisbord. Nytt för i år är att vi vid lördagens utställning fokuserar på europeiska sportbilar och vardagsklassiker, medan söndagens utställning är vikt för de amerikanska bilarna, med 60-70 talets muskelbilar i centrum. Till detta lägger vi Classic Camping för dig som med klassisk husvagn och dragbil, marknad för dig som vill passa på att ge dina begagnade hobbybilsprylar nytt liv hos någon annan entusiast. Detta och mycket mer gör att vi törs lova en kul, spännande och nostalgisk helg i fartens tecken!

Historisk Racing Fredag till Söndag!

När racerbanan Mantorp Park firar sina första 50 år, är det givetvis racingen ute på banan som är i blickfånget. Och vad passar bättre än historisk racing en helg som denna? För femte året i rad bjuder vi tillsammans med Racerhistoriska Klubben på just historisk racing av ädlaste märke i RHK-Cupen. Träningar under fredagen, kval och race, lördag till söndag. Flera av helgens klasser bjuder på ekipage som deltog här redan premiäråret 1969.
En unik upplevelse med tävlingsbilarna vi minns, körandes på ett sätt vi inte trodde var möjligt.

Klubbar, Lördag

En av de viktiga hörnstenarna i fordonshobbyn är klubbarna, föreningarna som håller samman och hjälper till att förädla hobbyn och nå ut till blivande medlemmar.
Men ett eget klubbområde vid lördagens och/eller söndagens utställningar finns alla förutsättningar för att ytterligare öka intresset och samtidigt stärka banden mellan medlemmarna.

Utställning, Lördag & Söndag

Nu, inför vårt jubileumsår lägger vi i in nästa växel och satsar ännu mer på att utveckla vårt utställningsområde. Med fokus på de europeiska sportbilarna och klassikerna på lördagen och med de amerikanska muskelbilarna under söndagen
blir det en stor utställningshelg och happening för alla med intresse för klassiska bilar. Självklart kommer det att bli bedömningar, charmpriser och ett rejält prisbord.
Föranmäler du dig med din entusiastbil har du som förare fri entré.
Eventuella, passagerare erhåller 50 kr rabatt på ordinarie biljettpris.

Anmäl dig som utställare

Classic Camping, Fredag till Söndag

För dig med ett tidsenligt campingekipage, dvs klassisk husvagn och dito dragbil, eller en husbil från tiden avsätter vi ett helt eget område.
Här välkomnar vi alla med ekipage äldre än 30 år i tidstypisk stil.
Nyare ekipage är givetvis också välkomna på den vanliga campingen.
Tyvärr kan vi inte erbjuda någon el på våra campingar.

Mantorp Paraden, Lördag & Söndag

För alla med utställnings bilar som inte kört på banan tidigare under dagen kommer vi att avsluta lördag och söndag med en parad för de som deltagit i bilutställningen.
Där alla får köra runt banan och uppleva känslan, i lugnt tempo. En garanterat ny upplevelse för många och en väldigt ovanlig syn för publiken.
Lördagens parad är i första hand vikt för de Europeiska klassikerna,
medan söndagens Mantorp parad ägnas åt de Amerikanska klassikerna i första hand.

Priser

Entré

Fredag      150 kr
Lördag      200 kr
Söndag     200 kr

Utställare med entusiastbilar, som föranmält sig, har frientré för förare och en passagerare  
Upp till 15 år, fri entré i målsmans sällskap.

Flerdagsbiljetter

Fre-Lör       300 kr
Lör-Sön      300 kr
Fre-Sön      400 kr

 

Camping

200 kr per ekipage.

Obs! Tillgång till el finns ej.

Hitta hit

Mantorp Park ligger precis bredvid E4:an mellan Mjölby och Linköping.

Från Stockholm/Linköping
Följ E4:an söderut och sväng av på avfart 110 mot Mantorp. Efter avfarten kör du till höger och efter ett ca 700 meter svänger du in till vänster och är vid huvudentrén.

Från Jönköping/Mjölby
Följ E4:an norrut och sväng av på avfart 110 mot Mantorp. Efter avfarten kör du till vänster och efter ett ca 1.000 meter svänger du in till vänster och är vid huvudentrén.

Från Örebro/Motala
Kör RV 50 söderut till Skänninge, där ni svänger av mot Mantorp. Följer sedan RV 206 och kommer fram till arenan, som ligger på höger sida, efter ca 11 km.

Kontakt

Deltagare Racing

Racerhistoriska Klubben

Patrik Åström
0705 – 28 64 81
www.rhkswe.org

Deltagare Utställning

Bo Lindman
070-595 83 99
bo.l.lindman@telia.com

Klubbar

Peter Nordgren
0708 – 52 52 00
peter@retrorun.se

Marknad & Företag

Leif Lindström
070 - 570 32 31
lindstromleif5@gmail.com