Mantorp Classic Festival

Mötesplatsen för alla som älskar klassiska bilar. Utställning med fokus på spännande sportvagnar och landsvägens klassiker. Tillsammans med uppvisningar och den rafflande historiska racingen på banan blir det ett unikt evenemang för entusiasterna i dagarna tre.

Lördagen den 25/8 är den stora publikdagen – Missa inte den!

Välkomna till Mantorp Park i augusti!

Anmäl dig som utställare

Mantorp Classic Festival

Historisk racing med klassiska bilar i alla möjliga storlekar. Ja här kommer köras hundkojor, tvåtakts-Saabar, formelbilar, Ford Mustanger, Volvo PV och en massa andra bilar vi minns och inte visste fanns. Evenemanget är en deltävling i RHKs (racerhistoriska klubben) serie, vilket dessutom innebär att många rutinerade och kända förare är på plats. I år lägger vi även stort fokus på Lördagens bilutställning för klassiska bilar där det kommer bli bedömningar, charmpriser och ett rejält prisbord.

Historisk Racing Fredag till Söndag!

I samarbete med Racerhistoriska Klubben bjuds det på äkta racing. Från dryga 150 bilar premiäråret 2014 har det nu vuxit till över 400 senast året väntar vi oss ännu fler. En unik upplevelse med tävlingsbilarna vi minns, körandes på ett sätt vi inte trodde var möjligt.

Klubbar, Lördag

En av hörnstenarna i fordonshobbyn är klubbarna, föreningarna som håller samman och hjälper till att förädla hobbyn. Men ett eget område finns alla förutsättningar för att ytterligare öka intresset och stärka banden mellan medlemmarna.

Utställning, Lördag

Nu utökar vi och skapar ett helt nytt utställningsområde. Med fokus på lördagen blir det en stor utställning för klassiska bilar. Självklart kommer det att bli bedömningar, charmpriser och ett rejält prisbord.
Föranmäler du dig med din entusiastbil har du och din, eventuella, passagerare fri entré. 

Anmäl dig som utställare

Classic Camping, Fredag till Söndag

För er med tidsenliga ekipage avsätter vi ett helt eget område. Här välkomnar vi alla med ekipage äldre än 30 år i tidstypisk stil.
Nyare ekipage är givetvis också välkomna på den vanliga campingen. Ingen el på någon camping.

Mantorp Paraden, Lördag

För alla med utställnings bilar som inte kört på banan tidigare kommer vi att avsluta lördagen med en parad.
Där alla får köra runt banan och uppleva känslan, i lugnt tempo. En garanterat ny upplevelse för många och en väldigt ovanlig syn för publiken.

Priser

Entré

Fredag      150 kr
Lördag      200 kr
Söndag     200 kr

Utställare med entusiastbilar, som föranmält sig, har frientré för förare och en passagerare  
Upp till 15 år, fri entré i målsmans sällskap.

Flerdagsbiljetter

Fre-Lör       300 kr
Lör-Sön      300 kr
Fre-Sön      400 kr

 

Camping

200 kr per ekipage.

Obs! Tillgång till el finns ej.

Hitta hit

Mantorp Park ligger precis bredvid E4:an mellan Mjölby och Linköping.

Från Stockholm/Linköping
Följ E4:an söderut och sväng av på avfart 110 mot Mantorp. Efter avfarten kör du till höger och efter ett ca 700 meter svänger du in till vänster och är vid huvudentrén.

Från Jönköping/Mjölby
Följ E4:an norrut och sväng av på avfart 110 mot Mantorp. Efter avfarten kör du till vänster och efter ett ca 1.000 meter svänger du in till vänster och är vid huvudentrén.

Från Örebro/Motala
Kör RV 50 söderut till Skänninge, där ni svänger av mot Mantorp. Följer sedan RV 206 och kommer fram till arenan, som ligger på höger sida, efter ca 11 km.

Kontakt

Deltagare Racing

Racerhistoriska Klubben

Patrik Åström
0705 – 28 64 81
www.rhkswe.org

Deltagare Utställning

Bo Lindman
070-595 83 99
bo.l.lindman@telia.com

Klubbar

Peter Nordgren
0708 – 52 52 00
peter@retrorun.se

Marknad & Företag

Leif Lindström
070 - 570 32 31
lindstromleif5@gmail.com

I samarbete med