Test Tuesday

TEST TUESDAY

Testa din tävlingsbil på banan

Test Tuesday är en öppen testdag för alla tävlingsbilar & MC, fordon med vagnbok samt övriga modifierade fordon som inte är godkända för körning på allmän väg (i förekommande fall). EJ drifitng. 

Dagarna riktar in sig i första hand till förare som kört på bana tidigare och till team och förare som vill testa inför tävlingar, samt presumtiva tävlingsförare och kunder. Vi välkomnar även team att arrangera sponsoraktiviteter dessa dagar, med exempelvis medåkning i tävlingsbil. Mantorp Park erbjuder tillgång till möteslokaler, möjlighet till seminarier, föreläsningar med mera. På banan finns restaurang och bra möjligheter till extern catering.

Mantorp Park kommer även att erbjuda licensutbildning i samband med några utvalda tillfällen under säsongen.

OBS!!
Folkhälsomyndigheten har, som ni säkert vet satt begränsningar på folksamlingar, vilket innebär att vi måste begränsa deltagandet. Av den anledningen säljer vi ENDAST platser på förköp.

DATUM 2022

10 MAJ
9 AUGUSTI
13 SEPTEMBER

 

FLER TILLFÄLLEN FINNS PÅ 5100;s BANDAGAR! (OBS! EJ FORMEL & MC) KLICKA HÄR!

PRISER

Förköp
(14 dagar)*
På plats
(förköp)
Heldag
per fordon, inklusive 1 förare.
1 600 kr 1 900 kr
Halvdag, eftermiddag
körning kl. 13:00 – 16:30 (ej förköp).
1 150 kr 1 150 kr
Extraförare 300 kr 300 kr
Medåkning/deltagande                      Inkl. endagslicens 200 kr 200 kr
Endagslicens
SBF & Svemo
150 kr 150 kr
Ett depågarage
(inklusive 25% moms) först till kvarn.
1000 kr 1000 kr
Licensutbildning, heldag
Racing och formel
2 500 kr

*Förköpspriser gäller till 14 dagar innan eventet. Därefter är det samma som på plats.
Licensteori förmiddag och körning eftermiddag. Minimum 10 deltagare.

Info

Test Tuesday är en trackday enbart för bilar med vagnbok, MC samt överiga modifierade bilar som inte är godkända på allmän väg.  Banan är öppen för körning mellan 09:00-16:30 med  lunchpaus 12.00-13:00. Incheckningen öppnar kl 08:00 och deltagare skall vara incheckade och klara till det obligatoriska förarmötet kl 08:45. Dem som enbart ska köra eftermiddagspasset skall istället delta i förarmöte 12:45.

Utrustning och licens

Både förare och medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. För MC gäller utrustning lämpad för ändamålet. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing, SBF Formel eller Svemo licens skall en engångslicens tecknas. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF Racing, SBF Formel och Svemo licens är inte godkända under Test Tuesday.

Gruppindelning

Vi kör 3 grupper med indelning; täckta, öppna bilar samt Motorcykel.
Körpassen är 30 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen.

Övrigt

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte. Medåkning på MC är ej tillåtet.

Mantorp Park har träningstillstånd via SBF och Svemo, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna. Rescuebil och ambulans finns på plats och standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem, totalt 19 kameror f.n.

Test Tuesday är ingen tävling och igen officiell tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!

FROM OUR GALLERY

ANDRA TRACKDAYS/KURSER

Track Monday

Trackday för dig med gatlegal bil.

5100 Trackday

Trackdays med både drifting och bankörning.

Licenskurser

Är du intresserad av att ta en tävlingslicens ska du titta hit.