Gatebil Season Finale 2021

24 – 26 SEPTEMBER 2021 -INSTÄLLT!

Tyvärr släpptes inte restriktionerna som regeringen aviserade i våras, Vilket innebär att vi inte kan genomföra det Gatebil vi alla längtat efter. Väldigt tråkigt tycker vi, men efter att ha undersökt alla möjligheter och haft bra dialog med tillståndsmyndigheterna kan vi bara konstatera att enligt nuvarande regler kan vi inte göra ett bra Gatebil. 

Det norska konceptet ‘Gatebil’ är en häftig blandning av bilträff och musikfestival, med maxad underhållning under merparten av dygnets timmar!
I september ligger fokus på banan och körningen, då hela camping-området ligger på depåsidan.
Detta är chansen för dig som har en bil som du vill testa på banan, oavsett om det är en fullfjädrad racer eller din vanliga personbil. Dessutom är det bilutställning, Gatebil Extreme – Gatebils egen time attack och racing-cup, samt Gatebil Drifting Series.

Entré- och Festivalbiljetter

Typ av biljett Förköp På plats
Dagsbiljett fre/lör/sön: per dag (gäller till 17.00 och säljs enbart fram till kl. 16.00) 300 SEK  350 SEK
Festivalpass: Fredag-Söndag 1100 SEK  1250 SEK
Festivalpass: Lördag-Söndag 800 SEK  950 SEK

Alla priser är inklusive moms.
Barn under 15 år fritt i målsmans sällskap.
OBS! Biljetterna byts 07:00 vilket innebär att om man t.ex. kommer sent på fredag kväll skall man ändå ha Festivalpass: Fredag-Söndag. Lördag-Söndag biljetter blir alltså först giltig på lördag morgon. 

Nästan alla biljetter går att förköpa, vissa är då till och med rabatterade.

TIDER: Torsdag Fredag Lördag Söndag
Körning på banan 09:00-22:00 09:00-22:00 09:00-17:00
Publik, dagsbesökare 08.00-17.00 08.00-17.00 08.00-17.00
Festivalbesökare 12.00-22.00 07.30-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Team och deltagare 12.00-22.00 07.30-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00
Besiktning 18.00-21.00 08.00-18.00 08.00-18.00 08.00-14.00
Förarincheckning 18.00-21.00 08.00-22.00 08.00-22.00 08.00-14.00
E1 / grind huvudentrén 12.00-22.00 07.30-22.00 08.00-22.00 08.00-17.00

Grinden vid Gunnes Väskor (E3) kommer ej vara öppen under detta evenemang, enbart huvudentrén kommer vara öppen.

Camping, Depå och Parkering

Precis som tidigare år så säljer vi inga campingbiljetter. Däremot måste ni ha ett bilpass per fordon. Alltså; kommer ni och skall campa skall varje person ha ett helgpass och till ekipaget behöver ni ett bilpass.

Under Gatebil finns möjligheten att campa. Det finns två campingområden på Gatebil Mantorp. Hela den avstängda bansträckningen används som race-camp och dessutom finns det en egen lugn / familjecamp där det är helt okej att ha med sig barnen. Campingområdet ligger precis bredvid banan, så nära att du vaknar på morgonen utav doften av däckrök och vråltrimmade bilar som kör för fullt några få meter bort. Campingen öppnar torsdag kl. 12.00.

Inför gatebil 2017 asfalterade vi upp mer yta i depån så fler kan få stå på asfalt och ha tillgång till el. Fördelningen av de platserna sker efterhand som deltagarna kommer. Det finns alltså ingen öppen förbokning depåplatser, utan först på plats gäller. Anledningen är att vi vill låta så många som möjligt få plats och det görs enklast genom att fylla depån efterhand som ni kommer.

Däremot reserverar vissa ytor till team förhand, urvalet av detta görs av gatebil. Här prioriteras tävlande team som varit med länge och med en målsättning att skapa en strukturerad depå som är trevlig för besökarna.

OBS!! Alla bilar som skall stå i depån skall ha ett eget bilpass à la 300 SEK. Kommer du med en bil på släp skall både dragbil och bilen på släpet ha bilpass.

Kommer du som dags-besökare eller bara vill parkera bilen utanför området finns den möjligheten nere vid huvudentrén. Ska man köra in bilen på området, oavsett om man skall ställa ut bilen, köra på banan eller bara ha in den, skall man köpa ett bilpass.

Typ av biljett Förköp På plats
Parkering (utanför grindarna) 50 SEK / per dag 100 SEK / per dag.
Bilpass 300 SEK 350 SEK
Camping: Bilpass gäller
Depåcamping

Bankörning och Drifting

På Gatebil har du chansen att delta i körningen. Både registrerade och oregistrerade bilar är välkomna att delta.
Krav på bilen:

  • Bilen ska var ”Hel & Ren”
  • Kofångare/spoiler fram och bak
  • Motorhuv ska vara monterad
  • Inga läckage
  • Inga lösa föremål i bilen
  • Allt måste vara ordentligt fastsatt (stolar, bälten, batteriet m.m)
  • Bogseringsögla ska vara monterat under körning
  • Minst 2st ljuddämpare per avgasrör (Bilar med onödigt högt ljud kommer att plockas av banan)
    Arrangören kan ge bilar som inte uppfyller kraven körförbud tills felet är åtgärdat.

Mer info om kraven hittar ni här: Regler för bilen vid trackdaykörning


Olika typer av grupper

Passen är uppdelade enligt följande 2021:

Straight Line:

Detta pass är för dig som vill köra på banan med din bil, men inte för att sladda eller drifta. I gruppen straight line kan du testa din sportbil, ombyggda bil eller bara se vad din gamla GTI klarar av på banan. Kanske för att försöka förbättra dina varvtider eller bara känna på att köra över hastighetsgränsen på ett lagligt sett. I denna grupp är alltså inte drifting tillåtet. Vill du sladda eller drifta ska du köra i Open line!

Open Line:

Open line är passet för dig som kör drifting men inte tävlar, eller du som är nybörjare inom drifting. I Open Line håller man lite mer avstånd mellan bilarna för att alla ska ha möjlighet att testa på drifting på ett lite ”lugnare” sett. Denna grupp passar även utmärkt för dig som kanske vill sladda lite med din bil ut ur kurvorna för att sedan ge järnet på rakan med din BMW M3 t.ex. Är du tävlingsförare i drifting ska du alltså inte köra i denna grupp, då är det Drift Line som passar dig bättre!

Drift Line:

Drift Line är passet för dig som bara vill drifta, och gärna över hela banan hela tiden! Här hittar vi de snabbaste drifting förarna. Är du tävlingsförare i drifting är det här du ska köra. Här köra man snabbare och med mindre avstånd till varandra med 100% drift hela tiden.

Skall du köra i t.ex. två grupper köper du två ”Körning på banan” biljetter för den dagen.


Krav på förare/medåkare:

Som förare skall du ha SBF-Drifting licens för att få köra drifting och SBF-Racing licens för att få köra bankörning. Har du ingen fast licens kan du köpa en engångslicens som gäller hela evenemanget. Notera dock att för att få teckna en engångslicens måste du ha körkort.
När det kommer till den personliga utrustningen gäller overall och hjälm. Vi rekommenderar skarp SBF godkänd utrustning i både overall och hjälm.
Fr o m 2017 är det krav på heltäckande flamhämmande overall för körning och medåkning på Gatebil.

Skall du köra både bankörning och drifting köper du två ”Körning på banan” biljetter för den dagen.

Medåkning är tillåtet så länge det finns godkänd säkerhetsutrustning. För att få åka med måste man ha fyllt 16 år och köpt biljett för medåkning, biljetten gäller sedan resterande dagar av evenemanget.

Både medåkare och förare skall delta i minst ett förarmöte innan dem åker på banan.

OBS!! Alla biljetter för körning säljs enbart på plats!

Typ av biljett Förköp På plats
Körning hela helgen
Torsdag-söndag.
Säljs enbart på förköp.
1000 SEK   –
Sladdgården hela helgen
Fredag-söndag.
Säljs enbart på förköp.
600 SEK  –
Körning på banan
Köps per dag och grupp.
Ink. Sladdgården.
 – 400 SEK
Sladdgården
Köps per dag.
 – 250 SEK
Engånglicens-SBF
Gäller hela helgen
150 SEK 150 SEK
Medåkning/CO-driver
16 års gräns. Gäller hela helgen.
 200 SEK (inkl. engångslicens)

SLADDGÅRDEN ÄVEN 2021. 

Mantorp Parks Sladdgård kommer precis som förra året finnas för körning under Gatebil Season Finale nu i september! Alla är vi nybörjare någon gång och du kanske inte vill ge dig ut och sladda på den stora banan direkt, då är detta perfekt för dig att börja med! Eller så vill ni testa en nybyggd bil innan ni ger er ut och kör på den stora banan, då är detta också perfekt för er!

Denna bana kommer vara ca 500 meter lång och du väljer själv om du skall köra twin eller ensam. Vi kör en körning på banan åt gången för att öka säkerheten. Detta gör även att ungdomar med SBF licens hela vägen ner till 12 år är välkomna på denna bana!

För att köra på denna bana behöver du ha köpt körning i Sladdgården ELLER körning till något av de vanliga körpassen samt ha SBF licens eller en engångslicens.
Nu kan ni även förköpa helpass till körningen i sladdgården för endast 600kr.

AFTERTRACK!

Precis som 2019 kommer det vara AfterTrack både på fredagen och lördagen och det blir som vanligt i september inne i vårt stora tält precis bredvid banan!

Mer information kring AFTERTRACK kommer komma inom kort!

Press/Media

För pressackreditering till Gatebil Mantorp Park 24 – 26 september 2021, skicka ett mail till matilda.svensson@mantorppark.com.

I mailet är det viktigt att du bifogar följande information: namn, telefonnummer, postadress, samt information om tidigare erfarenheter. Det är också viktigt att du hänvisar till dina sociala plattformar som Facebook, Instagram, hemsidor och andra sociala medier. Vi vill även ha information om syftet med din pressackreditering och vad producerat material planeras att användas till, samt om du arbetar på uppdrag eller om du frilansar. Har du tidigare erfarenheter av pressackreditering på motorsportsevenemang så önskar vi att du nämner detta, samt om du har tidigare erfarenheter på Mantorp Park och Gatebil.

 

Apply for media accreditation by sending email to matilda.svensson@mantorppark.com.

We ask you to write following information in the email: name, phone number, postal address and previous experiences. It’s important that you refer to your social platforms such as Facebook, Instagram, website and other social media. We also want information about the purpose of your visit at Gatebil and Mantorp Park and how the produced material is planned to be used. Also, please let us know if you are working as a freelancer or not.