SWK’s Grillkväll med vänner

2023 välkomnar vi SWK’s Grilkväll med vänner till Mantorp Park!

Ett händelsefyllt och familjärt kvällsevenemang grundat av kreatören och egenföretagaren Linus Brostedt. Här får ni uppleva allt från bilutställning, streetracing, stuntshower, livepodd och en massa mer!

Eventet bygger på streetracing , där alla som vill är välkomna att testa sin bil på Mantorp Parks legendariska dragracingstripp.

SWK’s Grillkväll med vänner är ett kvällsevenemang som med start 17.00 den 5 juni. Men för dig som är på plats tidigt erbjuds möjlighet för bankörning på Mantorp Park. Perfekt för dig som vill testa din gatregistrerade bil på banan. Bankörningen startar 09.00 och pågår fram till 16.30, därefter drar vi igång årets event – SWK’s Grillkväll med vänner på Mantorp Park.

Hemsidan uppdateras löpande med mer information.

Biljetter

Biljett Pris Förköp Pris vid entré
Entré och utställningsbiljett
Biljetten gäller entré för 1 person, samt 1 bil till bilutställningen.
250 kr 300 kr
Entré och bankörning på strippen
Biljetten gäller entré för 1 person, samt körning på dragracingstrippen.
250 kr 300 kr
Entrébiljett för publik
Biljetten gäller entré för 1 person.
Barn och ungdomar under 15 år har fri entré i vuxet sällskap. 
220 kr 270 kr
Bankörning Heldag
Biljetten avser bankörning från 09.00 – 16.30 med din gatregistrerade bil. 
1400 kr (t.o.m. 22/5) 1700 kr
Bankörning Eftermiddag
Biljetten avser bankörning från 13.00 – 16.30 med din gatregistrerade bil. 
1100 kr 1100 kr
Medåkning
Ink. olycksfallsförsäkring.
Ej förköp 200 kr
Engångslicens
Ink. olycksfallsförsäkring.
Ej förköp 150 kr
Extra förare
Engångslicens köpes separat.
Ej förköp 300 kr

 

 

FAQ

Är du osäker på vilken biljett du ska köpa?

Vill du ta med dig bilen in på området? Alla besökare som vill ta med sig bilen in på området behöver en ”Entré och utställningsbiljett” eller en ”Entré och bankörning på strippen”-biljett. Övriga besökare har möjlighet att parkera bilen på anvisad parkering inne på Mantorp Parks område, i nära anslutning till bilutställningen.

Vill du köra på strippen? Köp en ”Entré och bankörning på strippen”-biljett.

Vill du delta i bilutställningen? Köp en ”Entré och utställningsbiljett”.

Vill du köra i burnrutan? Vi har ingen separat biljett för burnrutan. Alla besökare som vill ta med sig bilen in på området behöver en ”Entré och utställningsbiljett” eller en ”Entré och bankörning på strippen”-biljett.

Vill du köra på strippen och delta i bilutställningen? Det går jättebra. Vi rekommenderar att du köper en ”Entré och bankörning på strippen”-biljett, men har du köpt en ”Entré och utställningsbiljett” kommer du ändå kunna köra på strippen.

Ska du ta med dig hela familjen? Kul! Kom ihåg att barn och ungdomar under 15 år har fri entré. Det innebär att besökare som är 15 år fyllda måste ha en entrébiljett, men alla besökare under 15 år behöver inte ha en entrébiljett sålänge dom anländer till eventet med vuxet sällskap.

 


 

TIDSSCHEMA

SWK’s Grillkväll med vänner

17.00 Grillkväll med vänner öppnar för publik och deltagare.
17.30 Dragracingstrippen öppnar för körning
22.00 Grillkväll med vänner stänger.

 

Tidsschemat uppdateras löpande. 

 

 

Bankörning

08:00 Incheckning på Mantorp Parks huvudkontor öppnar för bankörning heldag.
08:45 Obligatoriskt förarmöte.
09:00 Banan öppnar för bankörning heldag.
12:00  Lunch
12:00 Incheckningen på Mantorp Parks huvudkontor öppnar för bankörning eftermiddag.
12:45 Obligatorisktörarmöte för förare och passagerare som enbart deltar på eftermiddagen.
13:00 Banan öppnar
16:30 Banankörningen avslutas för dagen.

 

STREETRACE

Äntligen har du möjlighet att testa din bil på dragracingstrippen. Streetracing erbjuds till att besökare som köpt entré med streetracekörning. Streetracet genomförs på 201 meter, med flaggstart och utan tidtagning.

Säkerhet
Under SWK’s Grillkväll med vänner arbetar erforderlig och erfaren personal på Mantorp Park och håller koll på det som händer ute på dragracingbanan. Självklart finns även räddningspersonal på plats, allt för att du som deltagare ska känna dig säker och väl omhändertagen.

Personlig säkerhet
Förare ska under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Vi rekommenderar stark en godkänd hjälm för bilsport. Hjälm av andra typer är tillåtna, till exempel MC-hjälm.

Licens
Samtliga förare vara 18 år och inneha giltigt körkort. Under SWK’s Grillkväll med vänner bjuder vi på en engångslicens för dragracing.

Medåkning
Passagerare är inte tillåtet utan godkännande från behörig personal på plats.

BILUTSTÄLLNING

Ingen grillkväll utan bilutställning. Under SWK’s Grillkväll med vänner är bilutställningen placerad i Mantorp Parks legendariska paris-kurva.

För att delta på bilutställningen behöver du ha en Entré och utställningsbiljett. 

Kom ihåg att en bedömning om huruvida din bil är lämpad att delta på bilutställningen görs i samband med din ankomst.

BANKÖRNING

Bankörningen innan SWK’s Grillkväll med vänner är för gatregistrerade bilar – perfekt för dig som vill testa din bil på banan. Här får du möjlighet att köra på Mantorp Parks legendariska bansträckning, oavsett hur stor eller liten erfarenhet du har av bankörning.

Bankörningen pågår mellan 09.00 – 16.30, innan entrén till SWK’s Grillkväll med vänner öppnar. Välj mellan bankörning heldag eller bankörning eftermiddag. Se tidsschema för mer information om tider för bankörningen.

Säkerhet
Under bankörningen arbetar vår erfarna personal på Mantorp Park och håller koll på det som händer ute på banan. Hela banan är dessutom övervakad av kamerasystem som bemannas hela dagen. Självklart finns även räddningspersonal på plats, allt för att du som förare ska känna dig säker och väl omhändertagen.

Personlig säkerhet
Både förare och passagerare ska under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Vi rekommenderar stark en godkänd hjälm för bilsport. Hjälm av andra typer är tillåtna, till exempel MC-hjälm.

Licens
Alla förare ska vid incheckning uppvisa ett giltigt körkort, alternativt en giltig FIA- eller SBF licens för Racing eller Formel. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing eller SBF Formel licens skall en engångslicens tecknas på plats. Engångslicensen funkar som din olycksfallsförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF Racing och SBF Formel är inte godkända.

Medåkning
Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har giltig SBF-licens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.