Track Monday

Track Monday på Mantorp Park är en trackday för gatregistrerade bilar - perfekt för dig som vill testa din bil på banan. Här får du möjlighet att köra på Mantorp Parks legendariska bansträckning, oavsett hur stor eller liten erfarenhet du har av bankörning. Alla är välkomna!

Under Track Monday arbetar vår erfarna personal på Mantorp Park och håller koll på det som händer ute på banan. Hela banan är övervakad av kamerasystem som bemannas hela dagen. Självklart finns även räddningspersonal på plats, allt för att du som förare ska känna dig säker och väl omhändertagen på Mantorp Park.

Track Monday arrangeras under Svenska Bilsportförbundet.

DATUM 2023

17 april    -    15 maj    -    5 juni    -    26 juni    -    14 augusti    -    18 september    -    8 oktober

PRISER

Heldag 1 700 kr Per bil, ink. 1 förare. Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas.
Förköp Heldag 1 400 kr Priset gäller t.o.m. 2 veckor före aktuellt körtillfälle.
Halvdag Eftermiddag 1100 kr Körning kl. 13:00 - 16:30.
Extra Förare 300 kr Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas.
Engångslicens ink. olycksfallsförsäkring 150 kr
Medåkning  200 kr Inkl. olycksfallsförsäkring
Licenskurs 2300 kr Teori + körning (eftermiddag).

 

TIDSSCHEMA

08:00 Incheckning öppnar Mantorp Park - Huvudkontor
08:45 Obligatoriskt förarmöte
09:00 Banan öppnar Körning kl. 09:00 - 16:30.
12:00  Lunch
12:00 Incheckningen öppnar Mantorp Park - Huvudkontor
12:45 Obligatoriskt förarmöte för förare och passagerare som enbart deltar på eftermiddagen.
13:00 Banan öppnar
16:30 Banan stänger

 

Praktiskt information om Track Monday på Mantorp Park

Track Monday på Mantorp Park är en trackday för gatregistrerade bilar - perfekt för dig som vill testa din bil på banan. Här får du möjlighet att köra på Mantorp Parks legendariska bansträckning, oavsett hur stor eller liten erfarenhet du har av bankörning.

Alla är välkomna!

Bansäkerhet och personal

Under Track Monday arbetar erforderlig och erfaren personal på Mantorp Park och håller koll på det som händer ute på banan. Hela banan är övervakad av kamerasystem som bemannas hela dagen. I dagsläget har vi 16 stycken kameror. Självklart finns även räddningspersonal på plats, allt för att du som deltagare ska känna dig säker och väl omhändertagen på Mantorp Park.

Track Monday är ingen tävling och igen tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!

Utrustning och licens

Både förare och passagerare ska under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Vi rekommenderar stark en godkänd hjälm för bilsport. Hjälm av andra typer är tillåtna, till exempel MC-hjälm. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing eller SBF Formel licens skall en engångslicens tecknas på plats. Engångslicensen funkar som din olycksfallsförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF Racing och SBF Formel är inte godkända under Track Monday.

Gruppindelning

Alla är välkomna att delta på Track Monday, oavett tidigare erfarenhet. Eftersom vi vill skapa den absolut bästa förutsättningen för dig och din körkunskap delar vi in Track Monday i 2 - 3 körgrupper, varav en grupp är för nybörjare. Den gruppen passar dig som inte har kört så mycket på banan tidigare. För dig som är mer erfaren har vi en separat grupp. Antalet grupper varierar beroende på antalet deltagare vid tillfället.

Körpassen är 20 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen. Sista passet för dagen är så kallad Open Pit, vilket innebär att alla är välkomna på banan!

Eventuella förändringar kring körpassen får samtliga förare information om under det obligatoriska förarmötet.

Passagerare

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har giltig SBF-licens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.

 

FROM OUR GALLERY

 

Mer info

Test Tuesday

Du som har tävlingsbil skall istället titta hit på vår Test Tuesday.

5100 Trackday

Trackday för dig som kör drifting.

Licenskurser

Är du intresserad av att ta en tävlingslicens ska du titta hit!