Track Monday

TRACK MONDAY

Kör med din egen bil på banan

Var?
Mantorp Park motorbana, avfart 110 på E4:an mellan Linköping och Mjölby

När?
Den första måndagen i varje månad, fr.o.m. april, t.o.m. oktober. Utöver första måndagen körs ytterligare ett antal måndagar.

DATUM 2022

25 APRIL - Även licenskurs
9 MAJ
23 MAJ
3 JUNI (En fredag)
27 JUNI - Även licenskurs
8 AUGUSTI
22 AUGUSTI
12 SEPTEMBER
3 OKTOBER

PRISER

Heldag 1 700 kr Per bil, ink 1 förare
Förköp heldag 1 400 kr Gäller fram t.o.m. två veckor före aktuellt körtillfälle
Halvdag, em 1100 kr Körning kl. 13-16:30
Extra förare 300 kr
Endagslicens 150 kr
Medåkning 200 kr Inkl. endagslicens
Licenskurs 2300:- Teori + körning (em).

 

Info

Track Monday är en trackday för enbart gatregistrerade bilar. Banan är öppen för körning mellan 09:00-16:30 med  lunchpaus 12.00-13:00. Incheckningen öppnar kl 08:00 och deltagare skall vara incheckade och klara till det obligatoriska förarmötet kl 08:45. Dem som enbart ska köra eftermiddagspasset kan checka in från klockan 12:00 och skall delta i förarmöte 12:45.

Utrustning och licens

Både förare och medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Vi rekommenderar stark en godkänd hjälm för bilsport. Hjälm av andra typer är tillåtna, till exempel MC-hjälm. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing eller SBF Formel licens skall en engångslicens tecknas. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF Racing och SBF Formel är inte godkända under Track Monday.

Gruppindelning

Vi kör 2-3 grupper varav en grupp är för nybörjare. Den passar sig för dem som inte har kört mycket på banan eller känner sig för osäkra för att köra med riktigt vana förare.
Körpassen är 20 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen. Sista passet på dagen är så kallad Open Pit vilket innebär att det inte är någon gruppindelning utan alla incheckade är välkomna på banan.

Övrigt

Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte.

Mantorp Park har tillstånd via SBF, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna och rescuebil finns på plats och standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem, totalt 16 kameror f.n.

Track Monday är ingen tävling och igen tidtagning sker.

Kom ihåg att ALL körning sker på egen risk, visa respekt för dina kompisar på och utanför banan!

FROM OUR GALLERY

Mer info

Test Tuesday

Du som har tävlingsbil skall istället titta hit på vår Test Tuesday.

5100 Trackday

Trackday för dig som kör drifting.

Licenskurser

Är du intresserad av att ta en tävlingslicens ska du titta hit.