Track School Drifting

Den här utbildningen riktar sig till dig som har egen driftingbil och börjat köra på banan. Kanske är det så att du funderat på att ta steget till att börja tävla i drifting eller så vill du vidareutveckla din körteknik och få större kunskap om drifting. I Track School-Drifting hjälper vi dig med att ta det steget.

Info

Under kursens gång får har ni några av Sveriges mest rutinerade instruktörer som hjälper dig att ta nästa steg i din utveckling som driftingförare.

För att utbilda er i körteknik har ni instruktörer med stora meriter inom driftingen, så som flera SM guld och vinster i många av Sveriges och Nordens största tävlingar i Drifting och för att lära er grunderna i hur en driftingtävling fungerar har vi även med utbildare med mångårig erfarenheter från alla typer av tävlingar.

Pris

2 300 kr inkl. moms per person.

I priset ingår lunch, kaffe te och fika.

Kravet vi har på dig som deltagare är att du fyllt 14 år, har tillgång till en egen driftingbil och har en personlig skyddsutrustning i form av heltäckande, flamhämmande klädsel och hjälm. Vi rekommenderar dock att du använder godkänd tävlingsutrustning om du har möjlighet till det. Mängden körning begränsas delvis av hur mycket däck du har med dig till utbildningen.

 

Track School banan är byggd för att med flera olika kurv-kombinationer ge dig en möjlighet att testa allt från längre svepande kurvor till mer teknisk kurvor. Vi börjar med en trackwalk där instruktörerna ger dig tips på hur ni ska hantera banans olika förhållanden. Under körningen kommer instruktörerna att åka med dig i bilen för att ge instruktioner under körning, men de kommer även bedöma din körning från sidan av banan och kontinuerligt ge dig feedback, dels på din körning men även på hur du ska ställa in bilen för att ge bästa körbarhet.

Vi börjar dagen med en teorilektion. Här kommer ni få den teoretiska utbildningen som krävs för att få tävla i Drifting, under Svenska Bilsportförbundet (SBF). Våra utbildare och instruktörer guidar dig genom regler, bilbyggnation och tävlingsförfarandet, samt ger dig mer ingående kunskaper om hur Drifting fungerar i allmänhet. Efter teorin äter vi gemensam lunch.

 

När du slutfört Track School – Drifting kan du kvittera ut en driftinglicens som gör det möjligt för dig att tävla i Drifting! Licensen kräver medlemskap i en motorklubb och har du inget medlemskap innan kursen så hjälper vi dig att bli medlem i vår lokala klubb på Mantorp Park.